Δημοσία δαπάνη θα καλυφθεί η κηδεία της Αναστασίας και του Κυπριανού

Το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος

Με συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Η ταυτοποίηση των σορών

Επιβεβαιώθηκε η ταυτοποίηση της σορού της Κύπριας φοιτήτριας Αναστασίας Αδαμίδου η οποία έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, η ενημέρωση έγινε πριν από λίγο. Η οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας ενημερώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί ότι η σορός της ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο DNA.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ενημερώθηκε από τις ελληνικές Αρχές η οικογένεια του Κύπριου φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου για την ταυτοποίηση της σορού του.  Ο 23χρονος φοιτητής επέβαινε στο επιβατικό τρένο το οποίο συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο λίγο πριν τις σήραγγες των Τεμπών στη Λάρισα αργά το βράδυ της Τρίτης. Είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των αγνοουμένων.  Οι ελληνικές Αρχές ειδοποίησαν την οικογένεια του 23χρονου αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι ταυτοποίησαν τη σορό του άτυχου νεαρού με τη μέθοδο του DNA.

Διαβάστε επίσης: Φ. Σώσειλος: Πρέπει να λειτουργήσουμε σαν «ομάδα Κύπρος» απέναντι στα προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ