Ικανοποίηση συντεχνιών για ενδεχόμενη αύξηση ποσοστού της ΑΤΑ

Θετικό ότι δεν συζητείται κατάργηση του θεσμού ανέφερε ο ΓΓ της ΣΕΚ, ο οποίος επανέλαβε ότι γίνεται πάρτι με το θέμα των αδειών για εργαζόμενους από τρίτες χώρες

Το γεγονός πως φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της ΑΤΑ και ότι βαίνουμε προς μια βελτίωση της κατάστασης σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς αφήνει ικανοποιημένες τις συντεχνίες.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας συζητήθηκαν τα εργασιακά θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο το συνδικαλιστικό κίνημα και όπως ανέφερε μεταξύ αυτών ήταν ασφαλώς και το θέμα της ΑΤΑ. Όπως είπε, ανάλογα με τη βελτίωση του ποσοστού παραχώρησης της ΑΤΑ, αυτή θα αποδοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. 

Πέραν του ζητήματος της ΑΤΑ, ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι με το νέο υπουργό συζητήθηκε και το θέμα με την παραχώρηση αδειών σε εργαζόμενους από τρίτες χώρες. Ο κ. Μάτσας χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του προηγούμενου υπουργού Εργασίας και ανέφερε ότι τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη διαφοροποίησης της. Αυτή η πολιτική που αποφασίστηκε μονομερώς όπως είπε, δεν διασυνδέεται ούτε με την μεταναστευτική πολιτική, ούτε και με την πολιτική για βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ σημείωσε περαιτέρω ότι με την πολιτική που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση δημιουργούνται κίνδυνοι για την αύξηση της ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ζήτημα με αθέμιτο ανταγωνισμό τόσο μεταξύ εργαζόμενων όσο και μεταξύ επιχειρήσεων. Σε παρατήρηση ότι οι αιτήσεις για εργοδότηση ατόμων από τρίτες χώρες κινούνται σε υψηλά επίπεδα, ο κ. Μάτσας τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή γίνεται πάρτι με το θέμα των αιτήσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΗΚ στηρίζει την ανεξαρτησία του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ