Αβραμόπουλος στο SIGMA: Η Κύπρος δεν είναι μόνη (vid)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Κύπρο σε προσφυγικό-μεταναστευτικό και Κυπριακό.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κυπριακή Δημοκρατία όσον αφορά στο ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα προσφυγικού και ασφάλειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του SIGMA, ο κος Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κυπριακή Κυβέρνηση και, παρά την αυξημένη πίεση που υπάρχει αυτή την περίοδο, επεσήμανε ότι η Κομισιόν είναι στο πλευρό της χώρας τόσο επιχειρησιακά όσο και πολιτικά και οικονομικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία για παρείσφρηση εξτρεμιστικών στοιχείων μέσω της Πράσινης Γραμμής, απάντησε ότι ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέχρι στιγμής που να επιβεβαιώνει την ανησυχία.

Όσον αφορά στην άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού στην Ευρώπη, ο κος Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος και επεσήμανε πως, αν ο εθνικισμός έρθει στην πρώτη γραμμή, η Ευρώπη κινδυνεύει να επιστρέψει “στις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας της”.

Σε σχέση με το Κυπριακό και τη στάση της Τουρκίας, επανέλαβε την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι χωρίς λύση του προβλήματος, η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν έχει μέλλον, προσθέτοντας ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για ένα νέο ξεκίνημα στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο SigmaLive.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ