Θέλουν να εκδώσουν άμεσα στη χώρα τον Τζο Λόου οι Μαλαισιανές αρχές

Τα αρμόδια σώματα της χώρας προσπαθούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες έκδοσης του γνωστού φυγόδικου στη Μαλαισία

Τις Μαλαισιανές αρχές συνεχίζει να απασχολεί το θέμα Τζό Λόου. Σύμφωνα με δημοσίευμα ασιατικού μέσου ενημέρωσης, οι αρχές προσπαθούν να επισπεύσουν τις διαδικασίες έκδοσης στη χώρα του γνωστού φυγόδικου, ο οποίος καταζητείται για την εμπλοκή του στην υπεξαίρεση άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κρατικό επενδυτικό ταμείο 1MDB της Μαλαισίας το 2015.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του scmp.com ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μαλαισίας ανέφερε πως το αρμόδιο σώμα κατά της διαφθοράς συνεργάζεται με αντίστοιχα γραφεία του εξωτερικού με στόχο να επιταχύνει τις διαδικασίες για να πάρει πίσω στη χώρα τον Τζο Λόου.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο Μαλαισιανός Πρωθυπουργός δεν τοποθετήθηκε στις πληροφορίες που φέρουν τον Λόου, ο οποίος αναζητείται από το 2018, να κρύβεται κάπου στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας του Τζο Λόου. Όπως είχε αναφέρει στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, όταν περιέπεσε στην αντίληψη της κυβέρνησης περί το τέλος Μαρτίου ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την αποστέρηση της υπηκοότητας του Μαλαισιανού καταζητούμενου, το Υπουργείο Εσωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα και απευθύνθηκε στην Interpol για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τα στοιχεία που έλαβε, το Υπουργείο Εσωτερικών προώθησε το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε την αποστέρηση της υπηκοότητάς του Τζο Λόου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφασίστηκε η αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας του Τζο Λόου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ