Δήμος Λεμεσού: Αδικαιολόγητη η αυριανή απεργία υπαλλήλων ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

Η απεργία αποφασίστηκε χωρίς καμιά απολύτως προηγούμενη επικοινωνία ή διαβούλευση με το Δήμαρχο ή το Δημοτικό Συμβούλιο, λέει ο Δήμος.

Ως αχρείαστη και αδικαιολόγητη θεωρεί ο Δήμος Λεμεσού, την αυριανή 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο, μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ, με αφορμή τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για προαγωγές υπαλλήλων και καλεί την ηγεσία της συντεχνίας να κάνει δεύτερες σκέψεις.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως η απεργία αποφασίστηκε χωρίς καμιά απολύτως προηγούμενη επικοινωνία ή διαβούλευση με το Δήμαρχο ή το Δημοτικό Συμβούλιο, "κάτι που ο στοιχειώδης σεβασμός προς τις χιλιάδες δημότες που θα επηρεαστούν επέβαλλε".
 
Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει λύπη για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι δημότες "από μια αχρείαστη και αδικαιολόγητη απεργία" και σημειώνει ότι "από τη στιγμή που ο Δήμος μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες, ενέργειες όπως η σχεδιαζόμενη απεργία ουσιαστικά αντιστρατεύονται τις προσπάθειες μας αυτές".
 
Κάνει επίσης λόγο για ανακριβείς, αντιφατικούς και παραπλανητικούς λόγους που η ηγεσία της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ προτάσσει για την απεργία και για στόχους και κίνητρα που θα κρίνουν οι ίδιοι οι δημότες.
 
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η διαδικασία των πρόσφατων προαγωγών στο Δήμο , "έγινε με προσήλωση στο γράμμα και στο πνεύμα των νόμων και κανονισμών που διέπουν τα θέματα προσωπικού και ακολουθήθηκαν απόλυτα δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες".
 
"Στο παρελθόν ούτε καν αξιολογήσεις προσωπικού δεν γινόντουσαν, αλλά αυτό το γεγονός δεν είχε αποτελέσει λόγο για οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις", υποδεικνύει ο Δήμος Λεμεσού και σημειώνει ότι τα τελευταία δυο χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια διόρθωσης μιας σειράς σοβαρών στρεβλώσεων και λειτουργικών ελλειμμάτων στο Δήμο Λεμεσού, με τα οποία ο Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκαν αντιμέτωποι.
 
Συγκεκριμένα, αυτές οι στρεβλώσεις και τα λειτουργικά ελλείμματα, όπως αναφέρει ο Δήμος, αφορούν στην "έλλειψη λειτουργικού οργανογράμματος, μπαλωματικές προσλήψεις, μετακινήσεις και τοποθετήσεις προσωπικού χωρίς ολοκληρωμένη μακροπρόθεσμη λογική και στοχοθέτηση, ανυπαρξία καταγεγραμμένων διαδικασιών στα πλείστα τμήματα του δήμου, απουσία ουσιαστικού εσωτερικού ελέγχου στο Δήμο, ελλειμματικές υποδομές και τεχνικά μέσα απαραίτητα για τους εργαζόμενους, και πολλά άλλα κενά, στα οποία δεν είναι της ώρας να γίνουν λεπτομερείς αναφορές".
 
Υπογραμμίζει πως όλα αυτά έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζονται με μεθοδικότητα και προγραμματισμό και τα αποτελέσματα άρχισαν σταδιακά να γίνονται ορατά.
 
"Από την αρχή καλέσαμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πιο πάνω προσπάθεια για βελτίωση και εκσυγχρονισμό του δήμου μας, και πρέπει να λεχθεί ότι οι εργαζόμενοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους ανταποκρίθηκαν αποφασιστικά και υπεύθυνα σε αυτό το κάλεσμα", προστίθεται.
 
Ο Δήμος Λεμεσού τονίζει ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με τρόπο συλλογικό και ομόθυμο από όλους για να έχει όσο το δυνατό πιο γρήγορα αποτελέσματα.
 
Καλεί την ηγεσία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ να κάνει δεύτερες σκέψεις, ώστε να συμβάλει υπεύθυνα και ουσιαστικά, "χωρίς αχρείαστες αντιπαραθέσεις και απεργίες, στην επίτευξη του στόχου, που πρέπει να είναι κοινός, για ένα καλύτερο δήμο, για το καλό των δημοτών μας".
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Λεμεσού δηλώνει αποφασισμένος να αφήσει στο παρελθόν "τις όποιες παρωχημένες και ξεπερασμένες νοοτροπίες και πρακτικές" και να προχωρήσει μπροστά "στη βάση της εντολής που μας έδωσαν οι δημότες μας το Δεκέμβρη του 2016".

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ