Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (διά ζώσης και εξ αποστάσεως) προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου και φιλοξενεί φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες.
Το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχει το πανεπιστήμιο αντανακλάται στις επιτυχίες του στις κύριες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων, καθώς κατατάσσεται στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως, σύμφωνα με το Times Higher Εducation (THE) World University Rankings 2023.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της εν λόγω κατάταξης κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, ενώ τοποθετείται 157ο καλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 2ο στην Κύπρο και 4ο σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί.
Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε 5 Διαφορετικούς Τομείς
Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2023 ενισχύουν τη θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διεθνώς στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών και στον τομέα της Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται μεταξύ των 151–175 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών και μεταξύ των 176–200 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα της Εκπαίδευσης.
Κατ’ αναλογία, η κατάταξη τοποθετεί, για άλλη μια φορά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το 1o πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και 35ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Στον τομέα της Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τοποθετείται ως το 1ο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου) και 40ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
7 μέλη ΔΕΠ Ανάμεσα Στους Κορυφαίους Επιστήμονες Παγκοσμίως
Επτά (7) μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100.000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση την κατάταξη η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ.
Αφετηρία για Επιτυχημένη Διεθνή Σταδιοδρομία
Το πανεπιστήμιο εργάζεται ώστε να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους εταίρους του και να δημιουργήσει διασυνδέσεις ανάμεσα σε φοιτητές, αποφοίτους, καθηγητές και τη βιομηχανία. Με αυτό τον τρόπο, οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πραγματική γνώση και εμπειρία από την τριβή τους με την εργασιακή ζωή, ώστε να προετοιμαστούν για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας μετά τις σπουδές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 94% των αποφοίτων του πανεπιστημίου εργοδοτούνται εντός 18 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ενώ τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων κάθε σχολής ξεχωριστά ξεπερνούν το 89%.
•Ποσοστά εργοδότησης ανά Σχολή
•Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών: 89,3%
•Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων: 92,8%
•Σχολή Επιστημών Αγωγής: 94,3%
•Σχολή Επιστημών και Μηχανικής: 93,0%
•Σχολή Επιστημών και Υγείας: 94,4%
• Νομική Σχολή: 95,7%
• Ιατρική Σχολή: 99,9%*
(*σωρευτικό ποσοστό περιόδου 2015-2022)
Διαχρονικός Προσανατολισμός Προς το Μέλλον
Με ιστορικό σχεδόν μίας δεκαετίας ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και στις αποκεντρωμένες τεχνολογίες καθολικού (blockchain), το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπήρξε το πρώτο διεθνώς που προσέφερε πρόγραμμα στα κρυπτονομίσματα, το 2014. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 100,000 φοιτητές και φοιτήτριες σε μαθήματα ακαδημαϊκής ή επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα, ενώ μέσω του Institute For the Future (IFF) φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ομάδα καθηγητών και ερευνητικού προσωπικού παγκοσμίως, που επικεντρώνεται στα κρυπτοστοιχεία και την τεχνολογία blockchain. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ηγείται ως ακαδημαϊκός επικεφαλής στο Παρατηρητήριο και Φόρουμ της Ε.Ε. για το Blockchain (EUBOF), μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας blockchain εντός της Ε.Ε..
Το Τμήμα Ψηφιακής Καινοτομίας και το IFF του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υλοποιούν επίσης την πρωτοβουλία ανάπτυξης του ανοικτού metaverse (μετασύμπαντος), με την ονομασία UNIC Open Metaverse Initiative. Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, καθώς και στα ζητήματα χάραξης πολιτικής που σχετίζονται με ανοιχτά και αποκεντρωμένα (decentralized) συστήματα και πρότυπα για το metaverse.
Το πρώτο στον κόσμο Μεταπτυχιακό (MSc) στο Metaverse
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη του πρώτου στον κόσμο μεταπτυχιακού (MSc) στο Metaverse. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ώστε να εξοπλίσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για σταδιοδρομία στον σχεδιασμό και τη διαχείριση του metaverse.
Το μεταπτυχιακό στο Metaverse είναι ένα πλήρως διαπιστευμένο, διεπιστημονικό πρόγραμμα που προσφέρεται διαδικτυακά, καλύπτοντας τις ανάγκες δημιουργών, προγραμματιστών, αρχιτεκτόνων, κοινωνικών επιστημόνων, οικονομικών επαγγελματιών, πολιτικών παραγόντων και άλλων ατόμων που ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν το μέλλον του metaverse.
Το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού περιλαμβάνει το κορυφαίο MOOC NFTs and the Metaverse του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο παραδίδεται on-chain και μέσα στο metaverse από διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τον Punk 6529 – έναν στοχαστή με βαθιά επιρροή στα NFTs και το metaverse και έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες NFT στην κόσμο – μαζί με μια εντυπωσιακή ομάδα επισκεπτών ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων των Balaji Srinivasan, Fred Wilson, Chris Dixon και Beeple. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη παράδοση του μαθήματος, τον Οκτώβριο του 2022, προσέλκυσε περισσότερους από 20.000 διαδικτυακούς φοιτητές. Για την περαιτέρω υποστήριξη των φοιτητών στην επιδίωξη των εκπαιδευτικών τους φιλοδοξιών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα υποτροφιών αξίας €300.000 ετησίως. Οι υποτροφίες θα παρέχουν οικονομική βοήθεια σε εξαιρετικούς υποψηφίους, επιτρέποντάς τους να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό στο Metaverse χωρίς οικονομικούς περιορισμούς. Οι εγγραφές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Metaverse για τον Σεπτέμβριο του 2023 έχουν ήδη αρχίσει.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Λεωφ. Μακεδονίτισσας 46,
CY-2417, T.Θ. 24005,
CY-1700, Λευκωσία
Τηλ. (κεντρικό): 22841500
Τηλ. (εγγραφές): 22841528
E-mail: admissions@unic.ac.cy
unic.ac.cy
unic.ac.cy/el/fall2023
Διαβάστε επίσης: NBA: Οι πρώτοι «σκαπανείς»