Πλαφόν στο νερό όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός

Σε εξέλιξη η διαδικασία ετοιμασίας νομοσχεδίου

Στην επιβολή πλαφόν στην τιμή του νερού σε χώρους όπου δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός προσανατολίζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας του καταναλωτή Κωνσταντίνος Καραγιώργης σημείωσε ότι το καλοκαίρι είχαν παρατηρηθεί ορισμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε παραλίες. Εκεί και όπου δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός σημείωσε ο κ. Καραγιώργης θα τεθεί πλαφόν με στόχο την προστασία των καταναλωτών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αεροδρόμια, γήπεδα, κλειστές, παραλίες, κινηματογράφους και θέατρα.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ετοιμασία νομοσχεδίου το οποίο θα τύχει νομοτεχνικού ελέγχου και ακολούθως θα πάει στο Υπουργικό και στη συνέχεια στη Βουλή. 

Κληθείς να σχολιάσει την απαίτηση πολλών καταναλωτών για επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, ο κ. Καραγιώργης ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο κομμάτι των καυσίμων, καθότι όπως έδειξαν και οι πρακτικές του παρελθόντος, την επομένη της επιβολής πλαφόν εξαφανίστηκαν τα καύσιμα από την αγορά.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε άλλα 150 φυσικά και νομικά πρόσωπα στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ