Πακέτο στήριξης για ευάλωτους καταναλωτές ζητά από την Κυβέρνηση η ΔΕΟΚ

Η εξαγγελία της Κυβέρνησης για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην ζάχαρη και στον καφέ, προκαλεί οργή και απογοήτευση αναφέρει η συντεχνία

Ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης για τους ευάλωτους καταναλωτές ζητά η ΔΕΟΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι με λογικές λογιστικής διαχείρισης δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κοινωνικές κρίσεις όπως την σημερινή που απειλεί με φτωχοποίηση μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας σε αυτό το πακέτο «θα πρέπει να περιλαμβάνονται μέτρα όπως η επαναφορά της μείωσης στη φορολογία των καυσίμων και της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και η αναπροσαρμογή όλων των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας περιλαμβανομένου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η ΔΕΟΚ επαναφέρει την πρόταση της για δέσμευση συγκεκριμένου ποσοστού από τις εισπράξεις του ΦΠΑ και μεταφορά του στο ταμείο κοινωνικής συνοχής με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

Αναφέρεται ακόμη ότι η εξαγγελία της Κυβέρνησης για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην ζάχαρη και στον καφέ, προκαλεί οργή και απογοήτευση ενώ προστίθεται ότι «τα μέτρα αυτά αποτελούν εμπαιγμό για τους χιλιάδες εργαζομένους που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της ακρίβειας σε τρόφιμα και καύσιμα». 

Σημειώνεται ακόμη ότι «για μια ακόμα φορά δεν βλέπουμε δείγματα γραφής που να πείθουν ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση ολοκληρωμένης πολιτικής για ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων και μικρομεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η δογματική προσκόλληση σε πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν ωφελεί ούτε τον τόπο ούτε τα δημόσια οικονομικά όταν απειλείτε η κοινωνική συνοχή.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Γεωργίας: Συζητείται με τράπεζες μηχανισμός χρηματοδότησης νέων αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ