Συνεργασία Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων-ΚΕΒΕ για ισότητα στην εργασία

Δρομολογούνται «σημαντικές» δράσεις το αμέσως επόμενο διάστημα

Την έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), για την ανάληψη δράσεων με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο και στην επιχειρηματικότητα. 

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και το ΚΕΒΕ, αναφέρουν ότι μέσα από τη συνεργασία τους θα πραγματοποιηθούν «σημαντικές» δράσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως η δημιουργία Ομάδας Εργασίας για την Ισότητα των Φύλων με εκπροσώπους από το Γραφείο Επιτρόπου και επιχειρηματικά μέλη του ΚΕΒΕ, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Αναφέρονται επίσης σε κωδικοποίηση «των προκλήσεων και εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αναφορικά με τη συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών και των επιχειρήσεων και την πρόσβαση σε ηγετικές θέσεις». Στη βάση της ανάλυσης που θα διενεργηθεί, θα σχεδιαστούν πρακτικές δράσεις με στόχο την άρση αυτών των εμποδίων, προστίθεται. 

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση αναφέρεται σε συνεργασία με επιχειρήσεις για την ισότητα της αμοιβής ενώ προβλέπεται συνεργασία με 10 επιχειρήσεις, μέλη του ΚΕΒΕ, που απασχολούν 50-150 εργαζομένους/ες. Στόχος, σημειώνεται, είναι να δημιουργηθούν ετήσια πλάνα δράσης για την προώθηση της ισότητας στις επιχειρήσεις και διερευνηθεί το ενδεχόμενο χάσματος αμοιβής, οριζόντιου και κάθετου με στόχο την περεταίρω μείωση του.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και το ΚΕΒΕ θα προχωρήσουν στην επισημοποίηση της σημαντικής αυτής συνεργασίας με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Είναι ασφαλές να πίνουμε το νερό της βρύσης στην Κύπρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ