Στις προτεραιότητες η ανάπτυξη της υπαίθρου, λέει ο ΥΠΕΣ

Όπως και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Η περαιτέρω ενίσχυση, πρόοδος και ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου, ανέφερε την Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, χαιρετίζοντας το φεστιβάλ του παλουζέ, στην κοινότητα Βουνί της επαρχίας Λεμεσού.

Στον χαιρετισμό του, που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως η κοινότητα Βουνί, παρότι μικρή σε έκταση, έχει μια μοναδική και σημαντική θέση στον κόσμο της αμπελουργίας.

«Η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο στο φεστιβάλ δείχνει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε εσείς, ως κοινότητα, στην προώθηση του πολιτισμού, της κυπριακής κουλτούρας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι το παραδοσιακό προϊόν του παλουζέ, αποτελεί μέρος της κληρονομιάς μας για περισσότερους από δύο αιώνες και η εκδήλωση προβάλλει την πλούσια ιστορία του νησιού μας στην παραγωγή οίνου και άλλων αμπελοοινικών προϊόντων, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της κυπριακής γης, αλλά και των ανθρώπων της.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι η παρουσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην εκδήλωση, «επιβεβαιώνει πως βρίσκεται δίπλα στις κοινότητες, στην ύπαιθρο και στις ορεινές περιοχές». Είναι, τόνισε, μια από τις προτεραιότητές μας, άλλωστε, η περαιτέρω ενίσχυση, πρόοδος και ανάπτυξή τους, όπως και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτινάχθηκε κατά 141% το εμπόριο από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ