Κατεχόμενα: Αίτημα για ίδρυση δύο ρωσικών σχολείων στο Τρίκωμο

Ο τ/κ τύπος αναφέρει ακόμα πως άτομα που κατοικούν στις ελεύθερες περιοχές ενοικιάζουν σπίτια στην περιοχή επειδή οι τιμές τους είναι χαμηλές

Αίτημα για την ίδρυση δύο ρωσικών σχολείων στο κατεχόμενο Τρίκωμο, ισχυρίζεται πως κατατέθηκε η «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Φιντέ Κιουσιάτ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Vatan, το οποίο μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στις δηλώσεις της η Κιουσιάτ είπε πως ο πληθυσμός των αλλοδαπών στην περιοχή του Τρικώμου έχει αυξηθεί. 

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kanal T, η Κιουρσιάτ υποστήριξε ότι η αγορά κατοικίας στην περιοχή πλέον ορίζεται από τους αλλοδαπούς και ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα οι αιτήσεις για την ίδρυση εταιρειών δεν προέρχονται από Τουρκοκύπριους αλλά από αλλοδαπούς.

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι αδυνατούν να αγοράσουν έστω και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου καθώς η τιμή τους έχει φτάσει τις 120.000 στερλίνες και ότι οι νέοι δεν μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν σπίτι στην περιοχή.

Η Κιουρσιάτ υποστήριξε ακόμη ότι οι άτομα που κατοικούν στις ελεύθερες περιοχές ενοικιάζουν σπίτια στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου επειδή οι τιμές τους είναι χαμηλές λόγω της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και πρόσθεσε ότι οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με τους αλλοδαπούς. 

Πηγή: ΓΤΠ

Διαβάστε επίσης: Επένδυσε €5 εκατ. και πήρε ευχαριστήριο...πρόστιμο από το Δημαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ