Στις κάλπες οι δικηγόροι για τις τοπικές εκλογές

Ακολουθούν στις 18 Οκτωβρίου οι εκλογές για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τον δικηγορικό κόσμο και όχι μόνο οι τοπικές εκλογές των δικηγορικών συλλόγων που πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη. Όπως πληροφορούμαστε εκλογές θα γίνουν σε τρεις επαρχίες και συγκεκριμένα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, ενώ γι τις άλλες τρεις επαρχίες, δηλαδή Λάρνακα. Αμμόχωστο και Κερύνεια οι υποψήφιοι εκλέγονται άνευ ανθυποψηφίου.

Διαδικαστικά, στις σημερινές τοπικές εκλογές, οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σε τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια. Το ένα αφορά στον πρόεδρο, το δεύτερο ψηφοδέλτιο θα είναι για τον εκπρόσωπο στον παγκύπριο δικηγορικό σύλλογο και το τρίτο για τα δέκα μέλη του συλλόγου. Όσον αφορά στην ψηφοφορία για τα μέλη, αυτή θα είναι οριζόντια δηλαδή ένας ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει από διάφορους συνδυασμούς.

Το ενδιαφέρον στις τοπικές αυτές εκλογές έχει να κάνει κυρίως με τη δυναμική που ενδεχομένως να διαφανεί και η οποία ίσως να διαμορφώσει και τάση για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν στις 18 Οκτωβρίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όσα εγγεγραμμένα μέλη έχουν ανανεώσει την ετήσια άδεια τους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αυτοί ανέρχονται στις 4-4,5 χιλιάδες, ενώ η προσέλευση συνήθως κυμαίνεται στο 40-50%. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα μετά το πέρας των τοπικών γενικών συνελεύσεων, δηλαδή μεταξύ των ωρών 4 – 7 και τα αποτελέσματα θα βγουν αργότερα τη νύχτα.

Όπως έχει προαναφερθεί, οι εκλογές για τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο θα διεξαχθούν στις 18 Οκτωβρίου. Όσον αφορά στην προεδρία, διεκδικητές αναμένεται να είναι ο νυν πρόεδρος Χρίστος Κληρίδης, ενώ υποψηφιότητα κατέθεσε και ο δικηγόρος Μιχάλης Βορκάς. Το περιοδικό Economy Today το οποίο θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 1η Οκτωβρίου θα έχει ένα εκτενές αφιέρωμα για τις εν λόγω εκλογές.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: UBS: Βουτιά στις τιμές ακινήτων παγκοσμίως - Έσπασαν οι φούσκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ