Τέλη σκυβάλων: Τι χρεώνει ο κάθε Δήμος ανά επαρχία (πίνακες)

Αναλυτική παρουσίαση από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι

Σε αναλυτική έρευνα όσον αφορά στα τέλη σκυβάλων προχώρησε η εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι στο Σίγμα. Όπως προκύπτει ειδικά σε ορισμένους Δήμους όπως για παράδειγμα στο Δήμο Λευκωσίας, τα τέλη είναι αρκετά υψηλά σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους της ίδιας επαρχίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που ετοίμασε η δημοσιογράφος Ιουλιέττα Μιχαήλ, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι ο Δήμος δεν αγοράζει υπηρεσίες για τη συλλογή των σκυβάλων αλλά διαθέτει τους δικούς του υπαλλήλους για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Την ίδια ώρα ρόλο στην τιμή φαίνεται να διαδραματίζει και η απόσταση από τον σκυβαλότοπο Κόσιης.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στη Λεμεσό ένα διαμέρισμα σε πύργους θα πρέπει να καταβάλει σε τέλη σκυβάλων μόλις 20 ευρώ περισσότερα σε σχέση με μια κατοικία ή ένα απλό διαμέρισμα.

Η έρευνα της εκπομπής πήρε ως βάση για σύγκριση τα ακίνητα δύο ατόμων, ενώ σημειώνεται πως αν κάποιος είναι μονήρης ή μια οικογένεια είναι πολύτεκνη μπορεί να υποβάλει ένσταση και να χρεωθεί με χαμηλότερα τέλη. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως με την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν και ενδεχομένως να εφαρμοστεί ένα σχέδιο «πληρώνω όσο πετώ», όπως αυτό που ισχύει σήμερα στο Δήμο Αγλαντζιάς.

 

Λευκωσία

Ακριβότερος ο Δήμος Λευκωσίας

 

Λεμεσός

Τα τέλη για πύργους και για άλλα ακίνητα

 

 

Λάρνακα

Στα €170 οι Δήμοι

Σημ.: Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λιβαδιών μας αναφέρθηκε ότι και τα τέλη του Δήμου όσον αφορά στα σκύβαλα ανέρχονται στα 170 ευρώ και ότι δεν ισχύει η χρέωση των 200 ευρώ. Μας ανέφερε περαιτέρω ότι υπάρχουν και εκπτώσεις για διάφορες κατηγορίες πολιτών όπως είναι για παράδειγμα οι δικαιούχοι ΕΕΕ.

 

Πάφος

Πιο χαμηλά τα τέλη

 

Αμμόχωστος

Έκπληξη η Αγία Νάπα

Αγλαντζιά

Πληρώνω όσο πετώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδού τα νέα στεγαστικά σχέδια της Κυβέρνησης - Αναλυτικά τι προβλέπουν (Πίνακες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ