Η κυβέρνηση αναμένει από Βουλή να εξετάσει τις προτάσεις για ΜΕΔ και εκποιήσεις

Για πρώτη φορά επιχειρείται μια ολιστική και οριστική προσέγγιση που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως δίχτυ προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών, ανέφερε ο κυβ. εκπρόσωπος

Η κυβέρνηση αναμένει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εξετάσει με εποικοδομητική στάση τις κυβερνητικές προτάσεις σε σχέση με τα ΜΕΔ και τις εκποιήσεις, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά πόσο έχει προηγηθεί διαβούλευση με τα συγκυβερνώντα κόμματα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «αναμένουμε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εξετάσει όχι μόνο το τελευταίο νομοσχέδιο, αλλά το σύνολο της δέσμης μέτρων».

«Θεωρούμε ότι για πρώτη φορά στα πολλά χρόνια που συζητείται και ταλανίζει την κυπριακή οικονομία αλλά και τους δανειολήπτες το ζήτημα των ΜΕΔ και των εκποιήσεων, επιχειρείται μια ολιστική και οριστική προσέγγιση που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως δίχτυ προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών και την ίδια στιγμή να μην αφήνει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές να μπορούν να ξεφεύγουν», ανέφερε.

Επομένως, είπε, «αναμένουμε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέσα από μια εποικοδομητική στάση, μέσα από μια νηφάλια προσέγγιση, να εξετάσει τις κυβερνητικές προτάσεις αλλά και τις προτάσεις νόμου που βρίσκονται ενώπιον τους το συντομότερο δυνατόν για να είμαστε σε θέση πριν το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθεί η συζήτηση».

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατούν..«γκάζι» ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα - 1 στις 3 νέες εγγραφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ