Έρχεται Κύπρο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος - Οι λόγοι

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρο Ξενοφώντος

Επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία πραγματοποιεί από σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδος, Λευτέρης Αυγενάκης, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρου Ξενοφώντος.

Σε συνάντηση που θα έχουν, σήμερα, στις 18.30, Αυγενάκης και Ξενοφώντος θα συζήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροκτηνοτροφικός τομέας μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και με δεδομένες τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Αύριο, Σάββατο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα παραστεί και θα μιλήσει στην ημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου με θέμα «Τρόοδος, η αγρότισσα της υπαίθρου και το μέλλον της Κυπριακής αγροτικής οικονομίας. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Μοιραζόμαστε πολλά κοινά»

Σε ανάρτησή του σε ΜΚΔ, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως «Ελλάδα και Κύπρος μοιραζόμαστε πολλά κοινά σε επίπεδο ιστορίας, πολιτισμού και οικονομικής ανάπτυξης.

Σήμερα, έχουμε συνάντηση με τον καλό φίλο, Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου #Πέτρο_Ξενοφώντος και θα συζητήσουμε, μαζί και με τους συνεργάτες του, σειρά θεμάτων που μας απασχολούν.

Αύριο θα βρεθώ στην #ημερίδα του Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος – Cyprus MOA με θέμα «Τρόοδος, η αγρότισσα της υπαίθρου και το μέλλον της κυπριακής αγροτικής οικονομίας», που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης – Nikos Christodoulides», ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αυγενάκης, για την επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

 

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτύρεται το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό - Τι ζητούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ