Ζητεί καθαρά και φθηνά καύσιμα το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κύπρου

Ενόψει της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια για τα πρότυπα διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) για τα βαρέα οχήματα

Υποστήριξη στην έκκληση των Ενώσεων Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA) για επείγουσα ανάγκη διάθεσης καθαρών και οικονομικά προσιτών καυσίμων στη ναυτιλία, εκφράζει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ενόψει της ψηφοφορίας στην ολομέλεια για τα πρότυπα διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) για τα βαρέα οχήματα.

Οι επαρκείς ποσότητες βιώσιμων καυσίμων και καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές είναι το κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, αναφέρει σε ανακοίνωση το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κύπρου.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι η σημερινή έλλειψη διαθεσιμότητας τέτοιου είδους καυσίμων «κινδυνεύει να μπλοκάρει την ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού τομέα, ο οποίος είναι ήδη ένας από τους πιο δύσκολα απεξαρτώμενους από τον άνθρακα».

Επίσης, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναφέρει πως παρόλο που όλοι οι τομείς της ευρωπαϊκής οικονομίας χρειάζονται πρόσβαση σε καθαρά καύσιμα και πηγές ενέργειας, ανησυχεί για τις εκκλήσεις να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για τη χρήση πρόσθετων ποσοτήτων βιοκαυσίμων και RFNBOs στις βαριές οδικές μεταφορές με την εισαγωγή του λεγόμενου Συντελεστή Διόρθωσης Άνθρακα (CCF)».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία: Πόσους προσέλαβε, οι τριπλάσιες πληρωμές σε υπερωρίες και τι νέο αγοράζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ