«Καλοβλέπει» την Κύπρο για επενδύσεις ο Πρόεδρος της Βραζιλίας

Ο Πρόεδρος Lula μετέφερε στον νέο Πρέσβη της Κύπρου στη Βραζιλία το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης του για ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, Luiz Inácio Lula da Silva, μετέφερε στον νέο Πρέσβη της Κύπρου στη χώρα, Βασίλειο Φιλίππου, το ενδιαφέρον της Κυβέρνησής του για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας με την Κύπρο, στους τομείς των επενδύσεων, της πράσινης μετάβασης, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας, Βασίλειος Φιλίππου, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Μπραζίλια.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που μετέδωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο Lula, ο κ. Φιλίππου του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και "εξέφρασε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των άριστων ήδη σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της συνεργασίας τους εντός των διαφόρων διεθνών οργανισμών".

Ο Πρέσβης Φιλίππου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη μακρόχρονη και πολύτιμη συνεισφορά της Βραζιλίας στην ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος λόγω της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής τμήματος του εδάφους της από την Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Lula για την πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας ανταπέδωσε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστοδουλίδη και ευχήθηκε για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου το συντομότερο δυνατό. Ο Πρόεδρος Lula αναφέρθηκε επίσης στις συνεχώς αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις Κύπρου-Βραζιλίας, σημειώνοντας ιδιαίτερα την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος μετέφερε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησής του για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας ιδιαίτερα στους τομείς των επενδύσεων, της πράσινης μετάβασης, του τουρισμού και της ναυτιλίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Η Ινδή Ύπατη Αρμοστής στο ET: Η Κύπρος «πολύτιμη πυλή» για τις ινδικές εταιρείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ