Ανάγκη για αειφόρες πρακτικές στον γεωργικό τομέα

Ολοκλήρωση προγράμματος CLUSTER από το ΚΕΒΕ για αειφορία

Την ανάγκη για αειφόρες πρακτικές στον γεωργικό εντόπισε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) που υλοποίησε επιτυχώς το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLUSTER.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΚΕΒΕ, το πρόγραμμα παρείχε εκπαίδευση σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, υδροπονίας, ενυδρειοπονίας, βιώσιμης επεξεργασίας τροφίμων, και soft skills σε νέους και γυναίκες.

Το έργο CLUSTER, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του διασυνοριακού προγράμματος ENI CBC Mediterranean Basin. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρία στάδια εκπαίδευσης: ηλεκτρονική εκπαίδευση, δια ζώσης εκπαίδευση, επιτόπια κατάρτιση και πρακτική άσκηση έναντι αμοιβής.

Όπως αναφέρεται, παρατηρήθηκε σημαντικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο αυτού του εκπαιδευτικού ταξιδιού, το οποίο εστίαζε στη μάθηση, την ανάπτυξη και την απόκτηση πρακτικών εμπειριών. Σημειώθηκαν 327 εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ 30 νέοι και γυναίκες συμμετείχαν στη δια ζώσης εκπαίδευση. Επιπλέον, 24 άτομα ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επιχορηγούμενη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις Βιολογικής καλλιέργειας και Υδροπονίας.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του προγράμματος CLUSTER έρχεται να αναδείξει τη σπουδαιότητα της βιολογικής καλλιέργειας, της υδροπονίας και της ενυδρειοπονίας ως κρίσιμους παράγοντες για την αειφόρο ανάπτυξη του γεωργικού κλάδου. Το ΚΕΒΕ , αναγνωρίζει την επείγουσα ανάγκη για περαιτέρω εκπαίδευση σε θέματα αειφόρου γεωργίας, αναφέροντας ότι η συνεχής εκπαίδευση θα ενισχύσει την κατανόηση και την αποδοχή των αειφόρων πρακτικών, προωθώντας έτσι τη βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμο €45.000 στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ