Δημιουργία της ιστοσελίδας diakivernisi.gov.cy

Μέσω της ιστοσελίδας αυτής, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις πολιτικές αποφάσεις και μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση

Τη δημιουργία της ιστοσελίδας diakivernisi.gov.cy ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να συμβάλει στην ενίσχυση σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να προωθήσει την οικοδόμηση ενός πιο διάφανου, υπεύθυνου και συμμετοχικού κράτους.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι μέσω της ιστοσελίδας αυτής, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις πολιτικές αποφάσεις και μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση. 

Σημείωσε ότι, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμματικών θέσεων του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη για ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας καθώς και για την προαγωγή της συμμετοχικής Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα diakivernisi.gov.cy.

Σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε, το diakivernisi.gov.cy θα λειτουργεί ως το κεντρικό ψηφιακό σημείο αναφοράς δράσεων και πολιτικών της Κυβέρνησης.  Στο παρόν στάδιο, οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για το πακέτο μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, καθώς και για τα Σχέδια Δράσης για το έτος 2024 των Υπουργείων και Υφυπουργείων, όπως έχουν παρουσιαστεί και στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, το diakivernisi.gov.cy θα εξελίσσεται διαρκώς, θα επικαιροποιείται και θα ενισχύεται «με στόχο να καταστεί μια ψηφιακή πύλη αμφίδρομης επικοινωνίας της Κυβέρνησης με την κοινωνία».  Επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να συμβάλει στην ενίσχυση σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να προωθήσει την οικοδόμηση ενός πιο διάφανου, υπεύθυνου και συμμετοχικού κράτους, είπε ο Εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση 12% στις εποπτευόμενες οντότητες της Κεφαλαιαγοράς τα τελευταία 4 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ