Κ.Ε.: Η Κυβέρνηση θα απαντήσει γραπτώς στην ΕΥ για ωφελήματα ΠτΔ

Ό,τι έγινε, έγινε με πλήρη νομιμότητα, στη βάση νομικής συμβουλής του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης

Η Κυβέρνηση θα απαντήσει γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία, είπε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχετικά με δημοσιεύματα για τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταξύ 2014-2018, σημειώνοντας πως όλα έγιναν με πλήρη νομιμότητα.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αμφισβητήσει το τελικό ποσό που αναμένεται να επιστρέψει στο δημόσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αναφέρεστε σε σημερινά δημοσιεύματα, διότι εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Πρόσθεσε ότι ως πρώτο σχόλιο, θα ήθελε να πει «πως ό,τι έγινε, έγινε με πλήρη νομιμότητα, στη βάση νομικής συμβουλής του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τότε Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας». Ως Κυβέρνηση, είπε, «θα απαντήσουμε γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία».

«Διερωτόμαστε, όμως», είπε ο Εκπρόσωπος «ως προς τη σκοπιμότητα ή το όφελος της σημερινής διαρροής σε εφημερίδα που περισσότερο εμπεριέχει συστατικά πολιτικών σκοπιμοτήτων».

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση 12% στις εποπτευόμενες οντότητες της Κεφαλαιαγοράς τα τελευταία 4 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ