Δεσμευτική σημείωση ΥΠΟΙΚ για κάλυψη επιπρόσθετων ποσών Φορέα ΙΚΒ

Την ερχόμενη Παρασκευή η Επιτροπή Προσφύγων θα στείλει τον προϋπολογισμό του Φορέα ενώπιον της Ολομέλειας για να τον υπερψηφίσει

Με σημείωση στον κρατικό προϋπολογισμό, με την οποία το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται να καλύπτει ανά πάσα στιγμή επιπλέον ποσά που θα χρειαστεί ο Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών, θα αντιμετωπιστεί το έλλειμμα €21 εκ. του προϋπολογισμού του Φορέα.

Όπως είπε σε δηλώσεις του μετά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρθηκε ενώπιον της Επιτροπής ότι "στο κεφάλαιο 18.3 στο αποθεματικό του προϋπολογισμού, θα τεθεί σημείωση για κάλυψη επιπρόσθετων ποσών που θα χρειαστούν από τον Φορέα ανά πάσα στιγμή".

Σε ερώτηση των Βουλευτών αν η σημείωση αυτή είναι δεσμευτική, το Υπουργείο είπε ότι "προφανώς είναι δεσμευτική", και θα μπει στον κρατικό προϋπολογισμό, ανέφερε ο κ. Κέττηρος.

Επομένως, την ερχόμενη Παρασκευή η Επιτροπή Προσφύγων θα στείλει τον προϋπολογισμό του Φορέα ενώπιον της Ολομέλειας για να τον υπερψηφίσει "και ζητήσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα να στείλει στη Βουλή αυτή τη βεβαίωση για το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού, ούτως ώστε να μπει και στην έκθεση της Παρασκευής", ανέφερε.

«Αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι, ελπίζω να μην έχουμε άλλες εκπλήξεις», σημείωσε ο κ. Κέττηρος.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 12 χιλιάδες άνθρωποι είναι άνεργοι στην Κύπρο (Πίνακες ανά τομέα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ