Στην Κύπρο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο

Θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο - Αναμένονται εξελίξεις γύρω από την πρωτοβουλία της Λευκωσίας για θαλάσσιο διάδρομο που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αμάχους της Γάζας

Στην Κύπρο θα βρεθεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους της Γάζας, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν τεχνικές ομάδες, που θα θέσουν στο μικροσκόπιό τους τεχνικά θέματα που άπτονται της πρωτοβουλίας. 

Ο κ. Κόμπος και ο κ. Κόεν αναμένεται να επισκεφθούν στις 12:15 το Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, ενώ στο τέλος της επίσκεψης θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.  

'Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε χθες πως την προηγούμενη εβδομάδα τεχνική ομάδα από το Ισραήλ επισκέφθηκε την Κύπρο και πραγματοποίησε συναντήσεις και επισκέψεις στις υποδομές που εντάσσονται στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο απέπλευσε από το λιμάνι της Λάρνακας για τη Γάζα βρετανικό σκάφος υποστήριξης, "Lyme Bay", μεταφέροντας περίπου 87 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαβάστε επίσης: Εγκρίνεται σήμερα ο πρώτος προϋπολογισμός Χριστοδουλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ