Η Κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει το διάλογο με ξένους και Κύπριους επιχειρηματίες

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για ενίσχυση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας

H Κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει αυτό το διάλογο με τους ξένους επενδυτές, όπως επίσης και με Κύπριους επιχειρηματίες, μέσω διοργάνωσης εκδηλώσεων, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε γίνεται, στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για ενίσχυση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας μας,

«Η προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων στη χώρα μας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.  Οι πολύ θετικές επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας υποστηρίζονται από μεγάλες επενδύσεις, αλλά και δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για νέες ποιοτικές επενδύσεις.  Στόχος παραμένει η μεγάλη άνοδος που παρουσιάζει η συνολική συνεισφορά των επενδύσεων την τελευταία δεκαετία να συνεχιστεί», σημείωσε.

Την Πέμπτη, η Προεδρία σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων, πραγματοποίησε εκδήλωση με ξένους επενδυτές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος στόχος της εκδήλωσης, την οποία πραγματοποίησε η Προεδρία σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων, και στην οποία συμμετείχαν πέραν των 100 επενδυτών, ήταν η ενημέρωση τους για τις πρωτοβουλίες που υλοποίησε η Κυβέρνηση σε συνέχεια της ανατροφοδότησης που έλαβε σε παρόμοια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και κατά την οποία τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων από τους επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε η πρόοδος υλοποίησης της Στρατηγικής Προσέλκυσης Επενδύσεων και Ταλέντου που εφαρμόζεται από το 2022, καθώς και η ενίσχυση της με νέες δράσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 7 Φεβρουαρίου 2024.

Σημείωσε επίσης ότι σχεδόν 2000 εταιρείες έχουν εγγραφεί στη Μονάδα Διευκόλυνσης Εταιρειών από το 2022 οι οποίες απασχολούν 19.000 ειδικευμένους εργαζομένους και δόθηκαν 500 θεωρήσεις για ψηφιακούς νομάδες.

Πρόσθεσε ότι η εκδήλωση παρείχε επίσης την ευκαιρία για συζήτηση και καταγραφή περαιτέρω αναγκών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, τις οποίες η Κυβέρνηση θα λάβει υπόψη στο μελλοντικό σχεδιασμό πολιτικών.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαφεάδης: €90.000 στοίχισαν στο Δημόσιο οι δικηγόροι για το ΣΑΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ