Αρχίζουν οι επαφές του Προέδρου της Γερμανίας στην Κύπρο

Ο Frank-Walter Steinmeier βρίσκεται από χθες στην Κύπρο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη

Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier για επίσημη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Γερμανός Πρόεδρος στην Κύπρο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναμενόταν να φθάσει στην Κύπρο αργά το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, και το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθούν σύντομες τελετές παρασημοφόρησης των δυο Προέδρων και μετά κατ΄ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι θα μεταβούν στο Δημαρχείο Λευκωσίας και ακολούθως θα επισκεφθούν την παλιά πόλη της πρωτεύουσας κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει η ηγεσία του ΚΕΒΕ.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα επισκεφθεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ και θα πραγματοποιήσει σύντομη συνάντηση με τους ειρηνευτές της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αργότερα θα επισκεφθεί το Σπίτι της Ευρώπης και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Θα μεταβεί, επίσης, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Σώματος.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 13 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Steinmeier θα επισκεφθεί το Γυμνάσιου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου θα συνομιλήσει με μαθητές και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κέντρο υποδοχής Μεταναστών στην Κοφίνου, όπου θα τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ακολούθως θα μεταβεί στο χωριό Λεύκαρα, όπου και θα ξεναγηθεί. Θα ακολουθήσει γεύμα των δυο Προέδρων στο χωρίο Κάτω Δρυς, προτού ο Πρόεδρος Steinmeier αναχωρήσει για τη Γερμανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ακριβό μου ακίνητο: Ποιοι παράγοντες εκτοξεύουν τις τιμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ