Χρυσά αντικείμενα 10 καρατίων σύντομα στην κυπριακή αγορά

Με το νόμο προστίθεται η κατηγοριοποίηση του χρυσού 10 καρατιών, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο της χρυσοχοΐας να φέρει νέα προϊόντα στην αγορά και να δώσει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές

Χρυσά αντικείμενα 10 καρατίων θα διατίθενται στην κυπριακή αγορά με βάση νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και προωθείται στην Ολομέλεια.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή από τον Οργανισμό Σήμανσης Αντικειμένων και Πολύτιμων Μετάλλων, με το νόμο προστίθεται η κατηγοριοποίηση του χρυσού 10 καρατιών, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο της χρυσοχοΐας να φέρει νέα προϊόντα στην αγορά και να δώσει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

Παράλληλα με τροποποίηση του νόμου δίνεται η δυνατότητα σε εξουσιοδοτημένο λειτουργό του Οργανισμού να επιδίδει το εξώδικο πρόστιμο που αφορά διάπραξη αδικημάτων που αφορούν την πώληση αντικειμένων από πολύτιμα μέταλλα, ενώ προηγουμένως έπρεπε να επιδοθεί μέσω αστυνομικού ή δικαστικού επιδότη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του επικρότησε την προσθήκη μιας επιπρόσθετης κατηγορίας χρυσού που θα μπορεί να διατίθεται στους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές. Είπε επίσης ότι η πρόνοια για εξώδικη ρύθμιση αδικημάτων πατάσσει τη γραφειοκρατία.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Εργασίας: Δεν θα αφεθεί η οικονομία χωρίς την απαραίτητη στελέχωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ