Στο 2,1% ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας - Η σύγκριση με πέρσι

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία ο ρυθμός ανάπτυξης για το δ' τρίμηνο του 2023 κατέγραψε μείωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

Στο 2,1% ανήλθε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το 2,3% που καταγράφηκε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Παράλληλα, ο ρυθμός ανάπτυξης για το γ΄ τρίμηνο του 2023 είχε ανέλθει στο 2,6%, το β΄ τρίμηνο στο 2,2% και στο α΄ τρίμηνο στο 3%.

Με βάση την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 2,3%, από 3,0% το δ΄ τρίμηνο του 2022.

Σε τριμηνιαία βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας ανήλθε στο 0,8% το δ' τρίμηνο του 2023, από 0,7% το δ' τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στους τομείς "Ξενοδοχεία και Εστιατόρια", "Μεταφορές και Αποθήκευση", "Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή μηχανοκινήτων οχημάτων", "Ενημέρωση και Επικοινωνίες", "Κατασκευές", "Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία" και "Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών".

Διαβάστε επίσης: Συντεχνίες: «Εντέχνως» δημιούργησε σάλο για την ΑΗΚ ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ