Σε διαμαρτυρία κατέρχονται σήμερα οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες

Ποιες οι διεκδικήσεις τους και τι αναφέρει το Υπ. Εσωτερικών

Σε διαμαρτυρία κατέρχονται στις 10 και 30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες, διεκδικώντας επίλυση όλων των θεμάτων που εκκρεμούν, ανακοίνωσαν οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει προώθηση των δίκαιων, όπως σημειώνουν, αιτημάτων τους, τα μέτρα αντίδρασης θα κλιμακωθούν.

Στις διεκδικήσεις τους περιλαμβάνονται η στελέχωση των παραλιών, οι οποίες λειτουργούν ολόχρονα στις επαρχίες Λάρνακας, Πάφου και Λεμεσού και η επαρκής στελέχωση των Ναυαγοσωστικών Πύργων με δύο ναυαγοσώστες, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Ασφάλειας Παραλιών «Σαλαμίς».

Το υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης του συστήματος ναυαγοσωστικής προστασίας.

Στόχος, προσθέτει, είναι να εξευρεθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη συνολική διαχείριση της ναυαγοσωστικής προστασίας από έναν κεντρικό φορέα.

Αναφέρει ότι για το θέμα αυτό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα τύχουν ενημέρωσης το συντομότερο, ώστε να υποβάλουν τις δικές τους εισηγήσεις.

Πηγή: ΡΙΚ 

Διαβάστε επίσης: Τραπεζικά εμβάσματα σε 10 δευτερόλεπτα - Τι αλλάζει με τις τράπεζες (VID)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ