Η εμβάθυνση των Κεφαλαιαγορών στις εργασίες του Eurogroup

Τη σύνοδο θα απασχολήσουν και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η προώθηση της χρηματοοικονομικής παιδείας να συμβάλει στην ενίσχυση της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στις κεφαλαιαγορές

Ο Υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην Γάνδη, προκειμένου να συμμετέχει την Παρασκευή και το Σάββατο στις εργασίες του Eurogroup, καθώς και της Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που διοργανώνεται από τη Βελγική Προεδρία. 

Τις εργασίες της Συνόδου θα απασχολήσουν τα επόμενα βήματα για εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών στην ΕΕ, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η προώθηση της χρηματοοικονομικής παιδείας να συμβάλει στην ενίσχυση της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στις κεφαλαιαγορές. Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν, επίσης, τις μακροοικονομικές εξελίξεις και προοπτικές στην Ευρωζώνη, στη βάση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Ε. Επιτροπής. 

Στο πλαίσιο των εργασιών της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου, οι Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, με θέμα τη μελλοντική στρατηγική κατεύθυνση  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπό το φως των αυξανόμενων γεωπολιτικών προκλήσεων και των νέων προτεραιοτήτων της ΕΕ, στην παρουσία και της νέας προέδρου της Τράπεζας κας. Nadia Calviño. 

Τέλος, οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, θα εξετάσουν τρόπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, με τον κ. Mario Draghi, επικεφαλής ειδικής ομάδας Εργασίας που συστάθηκε για το εν λόγω θέμα, κατόπιν εντολής της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο πακέτο μέτρων στήριξης πέραν των 60 εκατ. ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ