Πρόσω ολοταχώς για Γάζα - Σήκωσε άγκυρα το Open Arms από το λιμάνι Λάρνακας 

Ξεκίνησε και επίσημα η επιχείρηση «Αμάλθεια» - 150 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας αναμένεται να μεταφερθούν μέσω του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Κύπρο στη Λωρίδα της Γάζας

Αναχώρησε το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια από το λιμάνι της Λάρνακας προς τη Λωρίδα της Γάζας, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της επιχείρησης “Αμάλθεια”. 

Το πράσινο φως για απόπλου του πλοίου δόθηκε τελικά σήμερα το πρωί, έπειτα από κάποιες αναβολές που προέκυψαν λόγω καθυστερήσεων που παρατηρούνταν με την ολοκλήρωση της πλατφόρμας στη Γάζα και συγκεκριμένα, στο σημείο όπου θα εκφορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια. 

Το πλοίο, το οποίο θα χρειαστεί περίπου δύο εικοσιτετράωρα για να φθάσει στην Λωρίδα της Γάζα, μεταφέρει 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας όπως τρόφιμα, νερά, κονσέρβες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού. 

 

 

Εικόνες που μεταδίδουν διεθνή μέσα δείχνουν ισπανικό πλοίο Open Arms, της Οργάνωσης World Central Kitchen να αναχωρεί από το λιμάνι της Λάρνακας. Αξίζει να σημειωθεί πως το πλοίο συνοδεύει ένα ακόμη σκάφος για σκοπούς ασφαλείας.

Την πρωτοβουλία, για την υλοποίηση της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία εργάστηκε συστηματικά από τον Οκτώβριο, αγκάλιασε θερμά η διεθνής κοινότητα, σε μία περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Γάζας βρίσκεται στα όρια της πείνας.  

H πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη για «Αμάλθεια», έτυχε ευρείας αποδοχής, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να επισκέπτεται μάλιστα την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα ειδικά, για αυτό τον σκοπό.

Διαβάστε επίσης: «Κινδυνεύουν» και άλλοι σέρβερ του κράτους - Όσα αποκαλύπτει ο Υφ. Καινοτομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ