Ξαναρχίζουν σήμερα οι εργασίες για τερματικό στο Βασιλικό

Η CMC διαβεβαιώνει ότι θα ολοκληρώσει το έργο

Τη διαβεβαίωση προς την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα κινητοποιήσει όλη τη δυναμικότητα της για ολοκλήρωση του Τερματικού Σταθμού Εισαγωγής Φυσικού Αερίου, στο Βασιλικό, «προς όφελος όλων των πολιτών της Κύπρου», εκφράζει η κοινοπραξία CPP -METRON Consortium Ltd, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ταυτόχρονα, η CMC αναφέρει ότι συμφώνησε με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ότι οι εργασίες για το έργο θα επαναρχίσουν το πρωί του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2024.

Σε σχέση με τη συνάντηση της Παρασκευής, η κοινοπραξία αναφέρει ότι υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας και του Γενικού Διευθυντή της CPP, ο οποίος ήρθε ειδικά από την Κίνα στις 15 Μαρτίου του 2024 «με σκοπό την επίλυση θεμάτων που αφορούν το έργο του Τερματικού Σταθμού Εισαγωγής Φυσικού Αερίου, στο Βασιλικό».

«Ο Γενικός Διευθυντής της CPP, από την Κίνα, είναι ευγνώμων και ευχαριστημένος που ο Υπουργός ήταν έτοιμος να τον συναντήσει, δεδομένου ότι όλα τα αιτήματα για συναντήσεις με τη διοίκηση της ΕΤΥΦΑ είτε αγνοήθηκαν είτε απορρίφθηκαν», αναφέρει η CMC στην ανακοίνωση της.

Επιπλέον, η CMC αναφέρει ότι «είναι πολύ εντυπωσιασμένη από τη θετική προοπτική και την ενεργητική προσέγγιση του Υπουργού για την ολοκλήρωση αυτού του έργου με την CMC και τους συνεργάτες της".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι στον κινηματογράφο αντιδρούν σε απόφαση Βουλής για ταινίες με Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ