Σπεύδουν στα πρατήρια οι Κύπριοι ενόψει αυξήσεων στα καύσιμα

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται στα πρατήρια σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, είπε στο Economy Today ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Αυξημένη η κινητικότητα στα πρατήρια της χώρας, με τους Κύπριους να σπεύδουν να γεμίσουν με καύσιμα τα οχήματά τους πριν τον τερματισμό του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από την 1η Απριλίου.

Σε δηλώσεις του στο Economy Today, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, επιβεβαίωσε ότι παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα πρατήρια, σε όλες τις επαρχίες. Ο ίδιος σημείωσε ότι για την ύπαρξη αυτής της αυξημένης κινητικότητας συνηγορούν και το τριήμερο, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε στο τέλος του μήνα. «Τώρα θα πληρωθεί ή πληρώθηκε ο κόσμος, σου λέει γιατί να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα; Αφού μπορεί να γεμίσει, γεμίζει τώρα».

«Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας οι τιμές στα πρατήρια θα είναι ενημερωμένες»

Αναφορικά με τις ανησυχίες των πρατηριούχων αν θα μπορέσουν να γίνουν οι αυξήσεις λόγω της 1ης Απριλίου, επειδή οι περισσότεροι θα είναι κλειστοί, ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε ότι «τελικά έχει παρθεί η απόφαση ότι πρέπει να γίνει, γιατί είχε ψηφιστεί με νόμο πριν έξι μήνες αυτό και δεν μπορεί να αλλάξει. Αναγκαστικά θα γίνει την Κυριακή το βράδυ». Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πρατηριούχοι θα συμμορφωθούν και μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας θα έχουν αλλάξει τις τιμές στα πρατήρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρατηριούχοι είχαν αποστείλει αίτημα στους εμπλεκόμενους φορείς για αλλαγή της ημερομηνίας της επιβολής των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, μετά την κατάργηση του μέτρου μειωμένου φόρου κατανάλωσης. Οι ίδιοι είχαν δηλώσει αδυναμία για να εφαρμόσουν τις αλλαγές στις τιμές τη Δευτέρα 1η του Απρίλη, λόγω του ότι είναι αργία. Πρόταση του συνδέσμου, ήταν όπως τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στις τιμές είτε το Σάββατο πριν κλείσουν τα πρατήρια, είτε την Τρίτη, 02/04/2024.

Ερωτηθείς για το πόσο θα αυξηθούν οι τιμές, ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε ότι «στα καύσιμα κίνησης θα είναι 8,3 σεντς το λίτρο μαζί με το ΦΠΑ και στο πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι 5,2».

Διαβάστε επίσης: Τελώνης: Γιατί δεν δόθηκαν περισσότερες παροχές και τι είναι αυτό που φοβάται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ