Εργαζόμενοι σε ιχθυοτροφείο ζητούν παρέμβαση του Υπ. Εργασίας λόγω μη καταβολής μισθών

«Είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, το μισθό τους»

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ζητούν οι εργαζόμενοι σε ιχθυοτροφείο στην επαρχία Πάφου, οι οποίοι κατήλθαν σε επ’ αόριστον απεργία από την Τρίτη 2 Απριλίου, λόγω, σύμφωνα με την ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, μη καταβολής των μισθών τους.

Σε ανακοίνωση της συντεχνίας αναφέρεται ότι «είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, το μισθό τους».

Προστίθεται ότι «με τον συγκεκριμένο εργοδότη έχουν γίνει επανειλημμένες εργατικές διαφορές και συμφωνίες ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για μη καταβολή των αποκοπών των εργαζομένων στα διάφορα ταμεία τους, όπως το Ταμείο Προνοίας, το Ταμείο Ευημερίας και άλλα Ταμεία, για τα οποία γίνονται αποκοπές από τον μισθό των εργαζόμενων και δεν αποδίδονται».

Η τελευταία συμφωνία, σημειώνεται, «υπογράφηκε στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων τον Φεβρουάριο του 2024 και προνοούσε διακανονισμό της καταβολής των αποκοπέντων, όμως η εταιρεία δεν υλοποίησε κανένα από τα μέχρι τώρα χρονοδιαγράμματα και δεν προχώρησε σε καμία καταβολή".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η μη καταβολή του μισθού καθώς και η αποκοπή και παρακράτηση των αποκοπών από τους μισθούς των εργαζομένων αποτελούν αδικήματα. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον περί προστασίας των μισθών νόμο, καθώς επίσης και να ενεργήσουν στη βάση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων για την παραβίαση των συμφωνιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για την παράνομη εργασία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ