Ελεγκτική για Ακάμα: Η κυβέρνηση μας αρνείται την πρόσβαση σε πληροφόρηση

Δεν έλαβε τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα η Ελεγκτική Υπηρεσία – «Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας»

Την ώρα που περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα και εκφράζουν έντονες ανησυχίες όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθεί το Τμήμα Δασών για την υλοποίηση έργων, η Ελεγκτική Υπηρεσία καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση δεν της δίνει πρόσβαση στο αποτέλεσμα της σχετικής διοικητικής έρευνας για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της.

Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κ. Μάριος Πετρίδης, κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του Τμήματος Δασών, που δεν εντοπίζει κάποια παρανομία, σημείωσε ότι «ο έλεγχος συνεχίζεται σε ό,τι αφορά το κομμάτι της σύμβασης».

Σε ό,τι αφορά το γενικότερο κομμάτι χειρισμού του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, ο κ. Πετρίδης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση μας αρνείται την πρόσβαση σε πληροφόρηση. Μας αρνείται την πρόσβαση στο αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας που είχε γίνει». Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι, αν και τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας για το θέμα είχαν ανακοινωθεί και είχαν δει το φως της δημοσιότητας από κάποια sites και από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η κυβέρνηση «δεν έκρινε σκόπιμο να τα αποστείλει και στην Ελεγκτική Υπηρεσία που τα ζητάει για να κάνει τη δουλειά της».

«Όταν μας δοθούν τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον έλεγχό μας», κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

Διαβάστε επίσης: Λιμάνι Λάρνακας: «Ξεχνάει» την ουσία και βάζει πλώρη για... εισπράξεις ο ανάδοχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ