Συζητούνται εκ νέου τη Δευτέρα στην Επ. Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές

Συνέχεια της συζήτησης και για το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Συνεχίζεται τη Δευτέρα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση προτάσεων νόμου που κατατέθηκαν για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της Επιτροπής θα τεθεί πρόταση νόμου των Χρίστου Χρίστου, Λίνου Παπαγιάννη, Σωτήρη Ιωάννου, βουλευτών Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και Ανδρέα Θεμιστοκλέους ανεξάρτητου βουλευτή για τη διευκόλυνση εργοδοτών και αυτοτελώς εργαζομένων για εξόφληση των καθυστερημένων οφειλών τους το αργότερο σε 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Επίσης θα συζητηθεί η πρόταση νόμου του Ηλία Μυριάνθους βουλευτή της ΕΔΕΚ για επέκταση της περιόδου καταβολής ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας.

Επιπλέον, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών θα τεθεί και η πρόταση νόμου του βουλευτή Αλέκου Τρυφωνίδη εκ μέρους της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων για παραχώρηση δυνατότητας στον Έφορο Φορολογίας να εξετάζει αιτήσεις για ρύθμιση φορολογικών οφειλών που έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα, νοουμένου ότι ο αιτητής έχει υποβάλει όλες τις φορολογικές δηλώσεις που όφειλε μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για ρύθμιση.

Εξάλλου, η Επιτροπή Οικονομικών θα συνεχίσει τη συζήτηση για την τροποποίηση της νομοθεσίας για την αξιολόγηση υποψηφίων για προαγωγή, διατμηματική προαγωγή και πρώτο διορισμό και προαγωγή στη Δημόσια Υπηρεσία.

Πρόταση νόμου επί του προκειμένου κατέθεσαν οι Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Πανίκος Λεωνίδου και Χρύσης Παντελίδης εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ηλίας Μυριάνθους εκ μέρους της ΕΔΕΚ και Αλέκος Τρυφωνίδης εκ μέρους της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Στόχος της πρότασης νόμου είναι η αναθεώρηση της βαρύτητας έκαστου κριτηρίου επιλογής για προαγωγή σε θέση προαγωγής στη δημόσια υπηρεσία για τα έτη 2024 και 2025 και επαναφορά στις υφιστάμενες ρυθμίσεις το έτος 2026.

Επίσης, θα συνεχιστεί η συζήτηση πρότασης νόμου των Χριστιάνας Ερωτοκρίτου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ηλία Μυριάνθους εκ μέρους της ΕΔΕΚ και Αλέκου Τρυφωνίδη εκ μέρους της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων για ξεχωριστό κατάλογο υποψηφίων για διατμηματική προαγωγή, μετά την αξιολόγηση σε εξεταστικό κέντρο, στην περίπτωση εναλλάξιμων θέσεων.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΝΤ: Η Ρωσία θα αναπτυχθεί φέτος ταχύτερα από κάθε οικονομία της Δύσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ