Στην ατζέντα της Νομικής Υπηρεσίας οι περικοπές μισθών 

Κρίσιμη η σημερινή σύσκεψη.

Της Γιώτας Αποστολίδου 

Κρίσιμη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα (4/4) στη Νομική Υπηρεσία, παρουσία λειτουργών του ΥΠΟΙΚ και της Γενικής Λογίστριας, για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο του 2012 για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να γίνει εκτενής ενημέρωση, τόσο για τα σημεία, που ενδεχομένως θα βασιστεί η Κυβέρνηση, για να εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση, καθώς και τις πιθανότητες επιτυχίας, που θα έχει μία ενδεχόμενη έφεση.

Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε από το βήμα του 56ου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, ότι θα γίνει έφεση επί της σχετικής δικαστικής απόφασης, ενώ θα ζητηθεί αναστολή του διατάγματος. ​

Οι νομοθεσίες για τις περικοπές των μισθών, εφαρμόστηκαν πριν τη διακυβέρνηση μου και «ήταν απολύτως αναγκαίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του.

Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώνει έστω και καθυστερημένα τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου.

Αντί να ληφθούν μέτρα, για να βελτιωθεί το τραπεζικό σύστημα, προχωρήσαμε, ανέφερε στην ομιλία του, σε περικοπές στο δημόσιο, ενώ προειδοποιούσε από τότε ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Ο κ. Χατζηπέτρου ζήτησε να επιδειχθεί σεβασμός στην απόφαση του Δικαστηρίου. Αντί να διαμαρτύρονται όσοι τους αποκόπηκαν άδικα μισθοί, διαμαρτύρεται η κυβέρνηση δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ