Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας αποκτά η Πάφος

Το κόστος φιλοξενίας των παιδιών θα είναι πολύ χαμηλό για τις οικογένειες, ενώ το Κέντρο θα είναι υπερσύγχρονο και θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.  

Καθοριστικής σημασίας είναι για τον Δ. Πάφου η δημιουργία και λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, του πρώτου μετά από δεκαετίες μεγάλου έργου κοινωνικής υποδομής που αποκτά η Πάφος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως, τα συμβόλαια για την κατασκευή του έργου υπογράφηκαν την περασμένη εβδομάδα και το Κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει τον Αύγουστο του 2020.

Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο εμβαδού 2.352 τ.μ. και συνολικού κόστους κατασκευής 3.665.200 ευρώ το οποίο, όπως είπε, θα βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην ενορία Αγίου Παύλου και σε αυτό θα λειτουργεί Κέντρο Απογευματινής Φροντίδας Παιδιών με δυνατότητα φιλοξενίας 60 παιδιών, Παιδοκομικός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας 104 παιδιών ηλικίας 2 έως 4 χρόνων,  Βρεφοκομικός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας 30 παιδιών ηλικίας 4 μηνών έως 2 χρόνων, καθώς και χώρος ενηλίκων για 30 άτομα. 
Με το έργο αυτό  συνέχισε, ’δίνεται ουσιαστική λύση σε δύο βασικά ελλείμματα της πόλης:

α) την απογευματινή απασχόληση των παιδιών, ιδίως για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα και

β) το πρόβλημα της επίβλεψης βρεφών και νηπίων για τις εργαζόμενες μητέρες’, συμπλήρωσε.

Επισήμανε επίσης ότι το κόστος φιλοξενίας των παιδιών θα είναι πολύ χαμηλό για τις οικογένειες, ενώ το Κέντρο θα είναι υπερσύγχρονο και θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.  

Παράλληλα σημείωσε, ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με το Επαρχιακό Συμβούλιο Εθελοντισμού, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για δημότες Τρίτης Ηλικίας, μέσω κυρίως των δύο Κέντρων Ενηλίκων Πάφου και Μουττάλου καθώς και του τρίτου ΣΚΕ που σύντομα θα λειτουργήσει στην Κάτω  Πάφο, ενώ συνεργάζεται και στηρίζει το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού Κάτω  Πάφου το οποίο προσφέρει δημιουργική απασχόληση παιδιών εκτός σχολικών ωρών.

Ειδική μέριμνα συνέχισε, λαμβάνει ακόμη για τους μετανάστες που ζουν στην πόλη μας προσφέροντάς τους ειδικά προγράμματα ένταξης στη τοπική κοινωνία μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ