Σύσκεψη Αρχηγών για τις αποκοπές μισθών δημοσίου

Νέα σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπό τον ΠτΔ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, για το θέμα που προέκυψε μετά τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές μισθών υπαλλήλων του δημοσίου.

Της Γιώτας Αποστολίδου 

Στη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο θα συμμετέχει σήμερα και ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Κλέλιας Βασιλείου, στη σύσκεψη θα συζητηθούν τόσο οι οικονομικές, όσο και οι νομικές πτυχές του θέματος.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας θα παρουσιάσει το ζήτημα όσον αφορά την άσκηση έφεσης εκ μέρους της Δημοκρατίας, την αναστολή υλοποίησης της απόφασης μέχρι την τελική απόφαση του Εφετείου και τον προβληματισμό για τροποποίηση του Συντάγματος.
 
Ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος εξουσιοδότηθηκε σχετικά από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα αναλύσει την οικονομική πτυχή του ζητήματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακούσει τους προβληματισμούς και τις θέσεις των κομμάτων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης της περασμένης Δευτέρας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΥΠΟΙΚ ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προσπάθειες, που γίνονται σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα για να ασκηθεί έφεση στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Είπε, επίσης, πως έγινε ενημέρωση για τα μέτρα, τα οποία προετοιμάζει η Κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης της έφεσης,  για την ενδεχόμενη ανάγκη τροποποίησης του Συντάγματος και για τυχόν νομοθετικά πρόσθετα μέτρα που μπορεί να χρειαστούν.