Συμφωνία ανάμεσα σε Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου με Δήμους Λάρνακας

Οι συνέργειες σε τοπικό επίπεδο, είναι παραπάνω από καθοριστικής σημασίας σε ότι αφορά την πλήρη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών.

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου υπέγραψε στις 18 Απριλίου συμφωνία συνεργασίας με τρεις από τους Δήμους της επαρχίας Λάρνακας, δηλαδή Λάρνακας, Αραδίππου και Λιβαδιών.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «σκοπός της συμφωνίας είναι η ανανέωση εφαρμογής του προληπτικού προγράμματος πολυ-επίπεδης στήριξης «Αντεξάρτηση Λάρνακας» για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και διαμένουν στους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να εντοπιστούν παιδιά και έφηβοι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και να διασυνδεθούν με υφιστάμενες υπηρεσίες για μαθησιακή στήριξη, ψυχολογική στήριξη ή/και συμμετοχή σε υγιής, εναλλακτικές δραστηριότητες, αναλόγως της εκτίμησης αναγκών τους».
 
Προστίθεται ότι «με την προώθηση τέτοιων πρωτοπόρων στοχευμένων προγραμμάτων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινωνικές και ανθρώπινες της ευαισθησίες, προωθώντας παράλληλα επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στις δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε, οι συνέργειες σε τοπικό επίπεδο, είναι παραπάνω από καθοριστικής σημασίας σε ότι αφορά την πλήρη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρείται καταλυτικός».

Σημειώνεται ακόμα ότι «ευχή όλων είναι να φέρουμε τη νεολαία μας πιο κοντά σε υγιείς στάσεις ζωής, να ενδυναμώσουμε τις δεξιότητες τους, να ενισχύσουμε την προσωπικότητα τους και να τους παρέχουμε εφόδια για την υιοθέτηση μιας ποιοτικής και παραγωγικής ζωής».