Πρόγραμμα κατάρτισης πολιτών για ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών

Το σεμινάριο «Δημιούργησε τη δική σου επιχείρηση σε 7 ημέρες» είναι ένα συμμετοχικό σεμινάριο που θα βελτιώσει και θα αναπτύξει τις γνώσεις και τις ικανότητες των πολιτών.

Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την προσφορά προγράμματος κατάρτισης προς τους πολίτες με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών ανακοίνωσαν σήμερα το Cyprus Institute of Marketing, η Τράπεζα Κύπρου, η Cablenet, η KPMG, η Parimatch και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας.
 
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είπε ότι «η περσινή επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος, η ενεργός συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κοινού, μας ώθησε στο να επαναλάβουμε και να διανθήσουμε το πρόγραμμα κατάρτισης και φέτος για να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους δημότες να το παρακολουθήσουν».
 
Το σεμινάριο «Δημιούργησε τη δική σου επιχείρηση σε 7 ημέρες» είναι ένα συμμετοχικό σεμινάριο που θα βελτιώσει και θα αναπτύξει τις γνώσεις και τις ικανότητες των πολιτών με σκοπό τη μετουσίωση της ιδέας τους σε πραγματική επιχείρηση, ανεξαρτήτως κλάδου.
 
Ο Διευθυντής του Cyprus Institute of Marketing (CIM) Γιάγκος Χατζηγιάννης δήλωσε ότι «το CIM διαχρονικά στηρίζει δράσεις κοινωνικής ευθύνης με σκοπό την μετάδοση τεχνογνωσίας που έχει εδώ και 41 χρόνια».
 
Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου κάλεσε τον κόσμο «να δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο και να επωφεληθεί από τις γνώσεις και την εμπειρία των εκπροσώπων των οργανισμών που το συνδιοργανώνουν».
 
Εκ μέρους της KPMG Κύπρου, ο Διοικητικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Ομάδας Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων Παγκράτιος Βανέζης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε στο πλευρό κάθε νεοφυούς επιχείρησης παρέχοντας ευελιξία, τεχνογνωσία και εξειδικευμένη κατάρτιση».
 
Η Marketing Executive της Cablenet Μικαέλα Παναγιώτου σημείωσε ότι «στόχος μας είναι η έμπρακτη συνεισφορά, μέσα από την εξειδίκευση και τις υπηρεσίες μας, στην ανάπτυξη και πρόοδο της επιχειρηματικότητας της Κύπρου».
 
Η Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού της Parimatch Μαριάννα Χατζηαντωνίου είπε ότι «είναι σημαντικό να είναι κοινωνικά υπεύθυνη μια εταιρεία», προσθέτοντας ότι η Parimatch ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
 
Η Διευθύντρια Προγράμματος IDEA της Τράπεζα Κύπρου Αγγέλα Παναγιώτου ανάφερε ότι «τo IDEA στηρίζει πολίτες της χώρας μας να μετατρέψουν την καινοτόμο ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση» και ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια έχει προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση, συμβουλευτική, γραφειακές εγκαταστάσεις, δικτύωση με καταξιωμένους επιχειρηματίες και διεθνή προβολή, μέσω της στήριξης της Τράπεζας Κύπρου και των άλλων εταίρων του, σε 48 εταιρείες».
 
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαΐου. Το σεμινάριο θα παρουσιαστεί στις 19 και 20 Ιουνίου, και θα γίνει η παρουσίαση και απονομή βραβείων στις 25 Ιουνίου.
 
Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν χρηματικά βραβεία, υποτροφίες και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ