Γιατί είναι χρήσιμες οι ΜΚΟ;

Η υποστήριξη από τους πολίτες και η καταδίκη των παραβιάσεων είναι σημαντική για την επιτυχία τους.

Πολλοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αφιερώνουν τις προσπάθειές τους στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στον τερματισμό των παραβιάσεών τους.

Σύμφωνα με το humanrights.com, μεγάλοι οργανισμοί υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διατηρούν εκτενείς ιστοσελίδες όπου αποδεικνύουν παραβιάσεις και ζητούν διορθωτικές ενέργειες, τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και στο επίπεδο του απλού πολίτη.

Η υποστήριξη από τους πολίτες και η καταδίκη των παραβιάσεων είναι σημαντική για την επιτυχία τους, καθώς οι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι περισσότερο αποτελεσματικοί όταν στο αίτημά τους για αποκατάσταση συνηγορεί και μεγάλο πλήθος πολιτών. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα τέτοιων ομάδων.

Σε όλο τον κόσμο, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ως επί το πλείστον απλοί πολίτες και όχι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Συγκεκριμένα, οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί (ΜΚΟ) έχουν παίξει κυρίαρχο ρόλο στην εστίαση της διεθνούς κοινότητας σε θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ΜΚΟ παρακολουθούν τις ενέργειες των κυβερνήσεων και τις πιέζουν να ενεργούν σύμφωνα με τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα βραβεία

Το συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Boussias Communications διοργανώνουν φέτος τα Cyprus Responsible Business Awards για συνολικά εννέα ενότητες:

  • Αριστεία στη Συνεργασία
  • Πρότυπο Επένδυσης
  • Εργαζόμενοι
  • Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Αριστεία στην Επικοινωνία
  • Ιδιωτικές Επιχειρήσεις (Μικρές – Μεσαίες – Μεγάλες)
  • Cause Advocacy, 8 Τεχνολογία για το Κοινό Καλό
  • ΜΚΟ της Χρονιάς

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε ΕΔΩ

Υποβολή Υποψηφιοτήτων έως: 5 Ιουλίου 2019

Τελετή Απονομής Βραβείων: Σεπτέμβριος 2019

Υποψηφιότητες: Ειρήνη Ελευθερίου, T: (+357) 2227 4902, M: (+357) 99014 050, E: eleftherioui@diaspublishing.com (link sends e-mail) (link sends e-mail) (link sends e-mail)

Χορηγίες: Μαρία Βαρελάκη, T: (+357) 2258 0819, M: (+357) 96734 392, E: m.varelaki@diasmedia.com

Χρυσός χορηγός CYTA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ