Η Κύπρος σαλπάρει για τον κόσμο του yachting

Επαγγελματίες και κράτος προσανατολίζονται πλέον πέρα από τα στενά όρια της κυπριακής ακτογραμμής.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Τον ανερχόμενο κλάδο του yachting στην Κύπρο παρουσιάζει σε πολυσέλιδο αφιέρωμά το περιοδικό Economy Today που κυκλοφορεί αύριο μαζί με την εφημερίδα "Η Σημερινή της Κυριακής". 

Η σταδιακή είσοδος των μαρίνων σε διάφορες παραθαλάσσιες πόλεις του νησιού με προεξέχουσα εκείνη της Λεμεσού, δίνουν την δυνατότητα στην αγορά να κοιτάξει για επιχειρηματικές ευκαιρίες προς την μεριά της θάλασσας, στο κράτος να προχωρήσει σε μεγάλους και μακρόπνοους σχεδιασμούς και στους πολίτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανοίξουν τους ορίζοντές τους πέρα από την ακτογραμμή κια τα στενά νησωτικά όρια. 

Όντας σε ένα κομβικό γεωγραφικά σημείο και με τους σχεδιασμούς να προσανατολίζονται στις διεθνείς τάσεις του κλάδου πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Το ζήτημα εμπίπτει στον κρατικό σχεδιασμό, με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας να έχει θέσει τον θαλάσσιο τουρισμό στις προτεραιότητές του, έχοντας ενεργό εμπλοκή στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου στον τομέα των πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Στο τεύχος του Economy Today που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή με την εφημερίδα “Η Σημερινή”, παρουσιάζεται ένας αναλυτικός χάρτης για τo yachting στην Κύπρο, με την Υφυπουργό Ναυτιλίας και τους επαγγελματίες του κλάδου να δίνούν την πλήρη εικόνα για τον σχεδιασμό, τις υπηρεσίες, την ποιότητα και τα πλεονεκτήματα του νησιού σε σχέση με τις γειτονικές ανταγωνιστικές αγορές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ