Τρία απλά tips για να προωθήσετε το brand σας μέσω του Facebook

Η ανάπτυξη ενός Brand μέσω Facebook δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το Facebook είναι η επιλογή πολλών επιχειρηματιών και Startup εταιρειών που ξεκινούν το online ταξίδι τους στην επιχείρηση.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της στο suit.gr η Έλενα Καλλιάνη, ειδική σε θέματα digital marketing, καθώς το Facebook είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον πλανήτη, πολλοί άνθρωποι το ονομάζουν “Home”. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να δημιουργήσετε νέους πελάτες και followers.

Η ανάπτυξη ενός Brand μέσω Facebook δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, καθώς το Facebook έχει εξελιχθεί, το ίδιο συμβαίνει και με τις στρατηγικές που περιλαμβάνουν ένα επιτυχημένο πλάνο στρατηγικής σε αυτή την πλατφόρμα. Απλά το να χρησιμοποιείς τις ίδιες παλιές τεχνικές δεν λειτουργεί πάντα το ίδιο καλά.

1. Χρησιμοποιήστε split testing σε διαφήμιση στο Facebook

Η διαφήμιση Facebook επιτρέπει στο brand σας να εντοπίσει το κοινό που θέλει ακριβώς αυτό που παρέχετε. Μία από τις λειτουργίες των Facebook Ads είναι τα split test messaging για να βρείτε το καλύτερο μήνυμα για το κοινό σας. Για να κάνετε split testing στις διαφημίσεις σας, γράψτε δύο δημοσιεύσεις στο Facebook που μπορείτε να συγκρίνετε μεταξύ τους αλλάζοντας μόνο μία ή δύο έννοιες, έτσι ώστε να γνωρίζετε ποια είναι ποια.

2. Συνεχίστε να μοιράζεστε περιεχόμενο με ποιότητα

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει πάντα να κάνει κάθε brand στο Facebook είναι να παρέχει ποιοτικό περιεχόμενο. Η κοινή χρήση εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης με το κοινό σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ακόμη και τα μικρά πράγματα όπως αυτό στο Facebook, κάποια άτομα ενδέχεται να μην αγοράζουν ενεργά ένα προϊόν ή να μην είναι στην email λίστα σας, αλλά να ασχολούνται συνεχώς με το brand σας.

3. Γνωρίστε τι θέλει το κοινό σας στο Facebook

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές συνήθειες σε κάθε πλατφόρμα. Κάποιος μπορεί στο Twitter να κάνει retweet τρία tweets στη σειρά και αργότερα στο Facebook να αγνοήσει τα περισσότερα post. Πρέπει να μάθετε το κοινό σας και τις συνήθειες του στην πλατφόρμα του Facebook. Μπορείτε να καταλάβετε πολύ γρήγορα μετά την ανάρτηση ενός post αν τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού μέσα από τις αντιδράσεις, τα like, τα share, τα σχόλια κλπ.

Το Facebook εξελίσσεται συνεχώς. Ωστόσο, αυτά τα 3 tips θα σας δίνουν πάντα ένα μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό σας. Να θυμάστε ότι το Facebook είναι μια social πλατφόρμα. Μπορεί τα gadgets και τα εργαλεία να είναι χρήσιμα αλλά η προσωπική επίδραση είναι στο χέρι σας.

Το μεγαλύτερο συνέδριο για τα Social Media επιστρέφει στην Κύπρο

Έπειτα από το sold out του 2018, το All Things Facebook & Instagram επιστρέφει στην Κύπρο για να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να καταγράψει όλες τις τάσεις γύρω από το Marketing στο Facebook, το Instagram και το Messenger. Το συνέδριο, το οποίο είναι μια συνδιοργάνωση του εκδοτικού Οίκου Δίας και της Boussias Communications, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, όπου θα συγκεντρώσει κορυφαίους practitioners και έμπειρους ομιλητές, οι οποίοι θα εστιάσουν σε θέματα Δημιουργικότητας, Αποτελεσματικότητας και Στρατηγικής. Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους ομιλητές και ο top-rated speaker της προηγούμενης διοργάνωσης, Alex Khan και Most Followed Social Media & Live Video Coach της Γερμανίας. Επίσης, ο William Bonaddio, Social Media Consultant και Social Media Editor-in-Chief της McDonald’s, η Teresa Heath-Wareing, Founder και Director της THW Marketing Limited, ο Harry Hugo, Συνιδρυτής και Chief Campaign Officer του The Goat Agency, o Jonny Mole, SVP και Head of Partnerships της Shuttlerock, ο Τάσος Βελιάδης, Chief Strategist της Socialab, ο Βαγγέλης Δαβιτίδης, Συνιδρυτής και Executive Creative Director της 4 Wise Monkeys, ο Κωνσταντίνος Ντάλτας Γενικός Διευθυντής της Red Wolf και η Άντρεα Χατζηβασιλείου, General Manager της Partners VMLY&R.

Παρουσιάζει: Τράπεζα Κύπρου

Χρυσός Χορηγός: Red Wolf

Grand Sponsor: Partners VMLΥ&R

Χορηγοί: Socialab, Zorbas Catering

Υποστηρικτής: Coneq

Οδηγεί με Ασφάλεια: ΒΜW Charalambos Pilakoutas Ltd

Χορηγός Επικοινωνίας: Economy Today

Conference Experience Sponsor: Conferience

Υπό την αιγίδα: Cyprus Communication Agencies Association, Σύνδεσμος Διαφημιζόμενων Κύπρου & Κυπριακός Οργανισμός Εκδοτών Διαδικτύου

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.allthingsfbcy.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ