Γιατί είναι σημαντική η εσωτερική επικοινωνία στις επιχειρήσεις;

Θεμελιώδης είναι η επικοινωνία στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η επικοινωνία είναι πράγματι κομμάτι της φύσης μας και της ζωής μας, με τις επιχειρήσεις να τις έχουν εντάξει εξ αρχής στα στρατηγικά τους εργαλεία επειδή υπόσχονταν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης του κοινού έναντι των γνωστών και συνηθισμένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του marketingweek.gr, όταν όμως συνειδητοποίησαν την εργαλειακή της χρήση και την αποτελεσματικότητά της, σκέφτηκαν και τον «εσωτερικό πελάτη» τους, το ανθρώπινο δυναμικό τους, το οποίο συχνά ήταν πολυπληθές και χρειαζόταν την επικοινωνία κάθετα και οριζόντια στον επιχειρηματικό κορμό για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας.

Στο πλαίσιο των γενικών στόχων της ανήκουν -τουλάχιστον κατά το επιστημονικό μέρος- η καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, η δημιουργία οργανωσιακού κλίματος και εταιρικής κουλτούρας, η ρύθμιση/έλεγχος της συμπεριφοράς των εργαζομένων κατά το επιθυμητό, η αλληλοκατανόηση και ο σαφής προσδιορισμός υπευθυνοτήτων και ρόλων, ενώ στους ειδικούς η ενημέρωση/κατανόηση για επικείμενες οργανωτικές αλλαγές, η αντιμετώπιση της ανησυχίας των εργαζομένων και η ενδυνάμωση των μεσαίων στελεχών.

Σημαντικά κριτήρια που διαμορφώνουν την επικοινωνία αυτή και καθορίζουν τα μέσα που κατά περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν είναι το μέγεθος του οργανισμού/επιχείρησης, τα χαρακτηριστικά της ομάδας που πρόκειται να επικοινωνήσει (πχ. μέγεθος, ιεραρχία, βαθμός εκπαίδευσης), το περιεχόμενο των στόχων της επικοινωνίας αυτής, η εταιρική κουλτούρα και -φυσικά- το κόστος.

Αν επισκεφθούμε τις ιστοσελίδες μεγάλων επιχειρήσεων παρατηρούμε πως όλες αφιερώνουν ειδικό χώρο για να πληροφορήσουν τον κάθε ενδιαφερόμενο για την πληθώρα των μέσων που χρησιμοποιούν για την επίτευξη και τη διαρκή βελτίωση της εσωτερικής επικοινωνίας, την οποία -όπως μας πληροφορούν- θεωρούν μέγιστη στρατηγική προτεραιότητα.

Τα βραβεία

Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Boussias Communications διοργανώνουν τα βραβεία «Cyprus HR Awards 2019» τα οποία θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο κι έρχονται για 1η χρονιά, με σκοπό να αναδείξουν τα παραδείγματα αριστείας στον τομέα διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Οι οργανισμοί έχουν μία μοναδική ευκαιρία να φέρουν στο προσκήνιο όλες τις καινοτόμες πολιτικές και δράσεις που υλοποιούν για το σημαντικότερο κεφάλαιό τους, τους εργαζόμενους.

Ημερομηνία Υποβολής Υποψηφιοτήτων έως: Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Τελετή Απονομής των Βραβείων: Οκτώβριος 2019

Υποψηφιότητες: Άντρεα Χριστοφή, T:(+357) 22274903, email: christofia@diasmedia.com 

Χορηγίες: Μαρία Βαρελάκη, T: (+357) 22 580819, M: 96 734392, email: m.varelaki@diasmedia.com 

Βασικές Ενότητες Βράβευσης

• Learning & Development​

• Resourcing & Diversity​

• Talent & Performance Management

• Health & Well-Being

• Technology, e-learning & Integrated HR MIS

• Corporate Social Responsibility

• Most Innovative HR Consulting

Χορηγός η εταιρεία ΧΜ

Scientific Partners: Cyprus International Institute of Management

Υποστηρικτές: CONEQ Audio Visual Equipment, Landas Colour

Υπό την Αιγίδα:  Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Χορηγός Επικοινωνίας: Economy Today       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ