Η διαφορετικότητα βοηθάει τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές

Η διαφορετικότητα, είναι μία έννοια που κάποτε προκαλούσε φόβο τώρα πια, όμως, αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης επιχείρησης

Σημαντικός είναι ο ρόλος της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο, με τις διεθνείς πρακτικές να έχουν αποδείξει στην πράξη ότι οι επιχειρήσεις που τηρούν κάποιους πολύ συγκεκριμένους κανόνες είναι πιο αποδοτικές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ergazomenos.gr, ως διαφορετικότητα, ορίζεται ως η ιδιότητα του να διαφέρει κάποιος από τους άλλους ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, την καταγωγή, τις επιλογές του κ.ά.

Αμέσως, γίνεται αντιληπτό ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί και η μη αποδοχή κάποιου λόγω της σεξουαλικότητας του, του χρώματος του δέρματος, της καταγωγής του είναι εξίσου παράλογο με τη μη αποδοχή εξαιτείας του χρώματος των ματιών του, του ύψους του, της ηλικίας του κ.λπ.

Η διαφορετικότητα, είναι μία έννοια που κάποτε προκαλούσε φόβο τώρα πια, όμως, αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Με το πέρασμα των χρόνων, ο τρόπος αντίληψης και ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων έχει αλλάξει και βασικοί παράγοντες σε αυτήν την αλλαγή είναι κυρίως η παγκοσμιοποίηση, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και η εκτεταμένη χρήση του παγκόσμιου ιστού (Διαδίκτυο).

Όλα αυτά, σίγουρα, έχουν κατακλείσει την καθημερινότητα των ατόμων και έχουν επηρεάσει τη συμπεριφορά τους με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων αποδεικνύεται ότι η διαφορετικότητα μιας ομάδας εργαζομένων μιας επιχείρησης ως προς την προσωπικότητα, τις γνώσεις, τις αντιλήψεις και τις εμπειρίες αποδίδει καλύτερα από μια ομάδα εργαζομένων με πλήρη ομοιομορφία.

Τα οφέλη της ύπαρξης της διαφορετικότητας σε ένα εργασιακό περιβάλλον, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  είναι τα εξής:

  • Ενίσχυση των πολιτιστικών αξιών
  • Ενδυνάμωση της εταιρικής φήμης
  • Δημιουργικότητα και καινοτομία
  • Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ενίσχυση των κινήτρων μεταξύ του υπάρχοντος προσωπικού
  • Προσέλκυση και απήχηση ιδιαίτερων ταλαντούχων ατόμων
  • Βελτίωση της εικόνας της εταιρείας

Τα βραβεία

Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Boussias Communications διοργανώνουν τα βραβεία «Cyprus HR Awards 2019» τα οποία θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο κι έρχονται για 1η χρονιά, με σκοπό να αναδείξουν τα παραδείγματα αριστείας στον τομέα διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Οι οργανισμοί έχουν μία μοναδική ευκαιρία να φέρουν στο προσκήνιο όλες τις καινοτόμες πολιτικές και δράσεις που υλοποιούν για το σημαντικότερο κεφάλαιό τους, τους εργαζόμενους.

Ημερομηνία Υποβολής Υποψηφιοτήτων έως: Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Τελετή Απονομής των Βραβείων: Οκτώβριος 2019

Υποψηφιότητες: Άντρεα Χριστοφή, T:(+357) 22274903, email: christofia@diasmedia.com 

Χορηγίες: Μαρία Βαρελάκη, T: (+357) 22 580819, M: 96 734392, email: m.varelaki@diasmedia.com 

Βασικές Ενότητες Βράβευσης

• Learning & Development​

• Resourcing & Diversity​

• Talent & Performance Management

• Health & Well-Being

• Technology, e-learning & Integrated HR MIS

• Corporate Social Responsibility

• Most Innovative HR Consulting

Χορηγός η εταιρεία ΧΜ

Scientific Partners: Cyprus International Institute of Management

Υποστηρικτές: CONEQ Audio Visual Equipment, Landas Colour

Υπό την Αιγίδα:  Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Χορηγός Επικοινωνίας: Economy Today       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ