Μιχαηλίδου: Η κρίση μας ανάγκασε να γεννήσουμε ιδέες στην Επικοινωνία

Χωρίς διαφήμιση δεν προχωράει οτιδήποτε στον κλάδο της Επικοινωνίας.

Την άποψη ότι η κρίση ανάγκασε την βιομηχανία της επικοινωνίας, της διαφήμισης και των ειδήσεων είναι να «γεννήσουν» περισσότερες ιδέες με λιγότερα χρήματα, εξέφρασε η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και πληροφοριών Σόφη Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή και το Ράδιο Πρώτο η κα Μιχαηλίδου συμμετέχει ως κύρια ομιλήτρια στην μεγάλη διοργάνωση Cyprus Media Summit 2019, η οποία θα λάβει χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Lemon Park στην Λευκωσία, προσελκύοντας μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των επαγγελματιών του είδους.

«Η αγορά των media, της διαφήμισης και της δημοσιογραφίας έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και παγκόσμια. Το καλό της κρίσης είναι ότι έχει αναγκάσει όλους εμάς να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει πιο δημιουργικά και πιο πρακτικά για να βρούμε πιο έξυπνες λύσεις και πρακτικές εφαρμογές και πιστεύω πως σιγά-σιγά η οικονομία ανακάμπτει», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι χωρίς διαφήμιση δεν προχωράει οτιδήποτε στον συγκεκριμένο κλάδο.

«Οι επιχειρηματίες μπορούν να κόψουν ό,τι θέλουν, αλλά ας μην κόψουν την διαφήμιση. Είναι το μόνο που μπορεί να προσθέσει πελάτες στην αγορά, πελάτες με λεφτά και που θα στηρίξουν την πληροφόρηση, την διαφήμιση, την ενημέρωση και τα media και χωρίς αυτά καμία εταιρία δεν μπορεί να προχωρήσει», τόνισε.

Επισήμανε δε πως οι όποιες αλλαγές γίνονται προς πιο εξελιγμένα μοντέλα ειδήσεων, επικοινωνίας και διαφήμισης θα πρέπει να γίνονται ομαλά, ώστε να μην ξαφνιάζεται το κοινό.

Το Συνέδριο

Το Cyprus Media Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου,  στο Lemon Park στη Λευκωσία, θα συγκεντρώσει το σύνολο του κλάδου της Επικοινωνίας για να καλύψει τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την αγορά. Διεθνείς ομιλητές και ανώτατα στελέχη από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους, media και ad agencies, καθώς και premium publishers και broadcasters, θα μοιραστούν τα δικά τους insights. Ανάμεσά τους ο Filippo Davanzo, Head of “La Repubblica and Magazines” Digital Business Unit της GEDI Gruppo Editoriale, ο Alex Greenwood, Senior Content Strategist του BBC StoryWorks, ο Petros Karachalios, CEO της Dentsu Aegis Network Greece, Cyprus, Malta, η Sophie Michaelides, Director του Press and Information Office, ο Kostas Stamatakis, Chief Marketing & Customer Officer στην Dixons South-East Europe / Kotsovolos και η Simona Zanette, Managing Director της Hearst Digital. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως πανελίστες media experts από την εγχώρια αγορά. Ανάμεσά τους οι Nikoleta Charalampous, Managing & Creative Director, ORΒ, Christos Danezis, General Manager, Sigmalive, Tasia Yiannara Yiallourides, Co-Founder & Managing Director, Partners VMLY&R, Marios Ioannou, General Manager, Gnomi, Marios Kythreotis, Head of Digital, Gnomi, Theodoros Middleton, CEO, Digital Tree, Andreas Pavlou, Digital Services Director, Delema McCann Cyprus, Michalis Persianis, Director Corporate Affairs, BOC,  Chrysanthos Tsouroullis, CEO, Sigma TV, Spyros Zavitsanos, Managing Director, Nielsen.

Το συνέδριο παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των KOEΔ, ΣΔΕΚ και ΣΔΚ. Υποστηρικτές είναι η CONEQ και η L’Or και Χορηγός Επικοινωνίας το EconomyToday. Το Cyprus Media Summit είναι μια διοργάνωση της Boussias Communications με συνδιοργανωτή το Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.mediasummitcy.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ