Τρεις λόγοι για τους οποίους το ΙΤ είναι πρωταγωνιστής σε κάθε επιχείρηση

Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιείται στην Λευκωσία την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Πραγματικότητα αποτελεί για όλες τις επιχειρήσεις εδώ και κάποια χρόνια ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το τμήμα πληροφορικής/ IT, με την σημασία του στην αποτελεσματικότητα και στην κερδοφορία συνεχώς να ενισχύεται.

Όπως αναφέρει το Randstad του Καναδά, κάποτε ο ρόλος του τμήματος περιοριζόταν στο να παρέχει την υποδομή και τις υπηρεσίες οι οποίες ως επί το πλείστον διευκόλυναν τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρείας στο να εκτελούν τα εργασιακά καθήκοντά τους και την ίδια στιγμή να μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα τους.

Αυτό έχει αλλάξει οριστικά, καθώς οι σημερινοί εργαζόμενοι στον τομέα των τεχνολογιών και της πληροφορικής αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της συνολικής επιχειρησιακής στρατηγικής και φαίνεται ότι θα βρίσκονται στο επίκεντρο της καινοτομίας σε κάθε επιχείρηση.

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι:

Πρώτον, οι επαγγελματίες του κλάδου IT κατέχουν πλέον ηγετικό ρόλο στην καινοτομία των εταιρειών.

Δεύτερον, οι επαγγελματίες του IT συμβάλλουν καθοριστικά στην αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Τρίτον, οι υποψήφιοι του IT κατέχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα κατά την αναζήτηση νέας εργασίας.

Το συνέδριο

Tο 1ο Συνέδριο των IT Leaders, IT Directors Forum, συνιστά την πρώτη ετήσια συνάντηση των κορυφαίων στελεχών στον τομέα του ICT με καταλυτικό έργο στον τομέα τους από σημαντικές κάθετες αγορές, στην οποία θα διερευνηθούν οι νέες επιταγές της επιρροής του ΙΤ, όπως αυτές υπαγορεύονται από την ιλλιγιώδη εξέλιξη του connectivity μέσω της τεχνολογίας και την άμεση ανάγκη ευθυγράμμισης των ΙΤ συστημάτων με την Στρατηγική ανάπτυξης στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Aποτελεί μονόδρομο στην πορεία για βιώσιμη ανάπτυξη του Επιχειρείν το ΙΤ να τοποθετηθεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων μετασχηματισμού των Οργανισμών, όπως και να αναλυθεί η ορθολογική χρήση και «έξυπνη» εκμετάλλευση των τεχνολογιών αιχμής  σε όλες τις κάθετες αγορές.

Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος στο 1ο IT Directors Forum με τίτλο “Make IT to the TOPτο οποίο θα λάβει χώρα την Πέμπτη  24 Οκτωβρίου στο Filoxenia Conference Centre.

Σημαντικοί Διεθνείς Thought Leaders, Researchers και Innovation Advisors όπως ο Matthew Griffin, The Advisor behind the Advisors”, Founder & CEO, 311 Institute , ο Martin Pluschke, Founder & Chairman of the Management Board, CodeCamp: N GmbH και ο Prof. Dr. Martin Mocker, Professor of Information Systems στο ESB Business School, Reutlingen University, Researcher στο MIT Sloan School of Management Θα απευθυνθούν στο Κοινό αναδεικνύοντας ο καθένας από την οπτική του την αναγκαία αλλαγή στο mindset των Strategists και την συνεισφορά των ίδιων των IT Leaders στον σχεδιασμό της μετάβασης σε νέα μοντέλα και τρόπους ανάπτυξης.

Ο Κώστας Αγρότης, Πρόεδρος ΔΣ, του Cyprus Computers Society (CCS) θα απευθύνει χαιρετισμό.

Αποκαλυπτικές θα είναι οι αναλύσεις και οι ανταλλαγές προσεγγίσεων, σχεδιασμών, προτεραιοτήτων και εμπειριών στα 3 Πάνελ συζήτησης: Στο 1ο Πάνελ “ΙΤ strategy design and implementation θα συμμετέχουν ο Κοσμάς Αδάμ, Chief Technology Officer, PrimeTel PLC, ο Ανδρέας Δημητρίου, CIO, Alphamega, ο Dr. Χαρίτων Ευσταθιάδης, Acting CIO, Medochemie Ltd | Manager, PwC Cy, ο Παναγιώτης Διονυσίου, CIO, CA Papaellinas, και ο Λουκάς Ζουρίδης, General Manager, MAS Supermarkets με Συντονιστή τον Θωμά Πούτα, Ιδιοκτήτη της Thomas Poutas Consultants. Στο 2ο Πάνελ Tech-enabled customer θα συμμετέχουν ο Slobodan Babić, Chief Digital & Technology Officer, FxPro Group, ο Αιμίλιος Μάρκου, Co-Founder & Executive Director, Hellas Direct, ο Δημήτρης Νικολάου, Manager Digital Transformation, Bank of Cyprus και ο Χάρρυ Ξενοφώντος, Head of Acquiring and Digital Payment Services, RCB Bank με Συντονιστή τον Παγκράτιο Βανέζη, Board Member, KPMG Cyprus. Στο 3ο Πάνελ “Resilient and Risk-Free Organization”, συμμετέχουν ο Κυριάκος Κόκκινος, National Chief Scientist for Research & Innovation, Δημοκρατίας της Κύπρου, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Research and Innovation (NBRI), Πρόεδρος ΔΣ, Research & Innovation Foundation, ο Γεώργιος Κωμοδρόμος, Director, Department of Electronic Communications, Ministry of Transport, Communications & Works, ο Γεώργιος Μιχαηλίδης, Commissioner of Electronic Communications and Postal Regulation leading OCECPR and Digital Security Authority (DSA), ο Ανδρέας Νεοκλέους, CEO, CYTA και ο Γεώργιος Τζιωρτζής,  Acting CIO, Bank of Cyprus με Συντονιστή τον Δημήτριο Νησιώτη, Board Member, CITEA.

Πρότυπες λύσεις-πλατφόρμες για νευραλγικές επιχειρηματικές λειτουργίες συνεισφέροντας στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του Κοινού θα παρουσιάσουν οι Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου Co-Founders & Executive Directors της Hellas Direct, ο Τρύφων Παπάζογλου Country Manager της SoftOne Technologies Ltd καθώς και ο Θανάσης Πετμεζάς CEO της  cosmoONE Hellas Marketsite S.A.

 Έρευνα: ο Γεώργιος Χριστοδούλου, Board Member του  Cyprus Computers Society (CCS) θα παρουσιάσει και αναλύσει τα αποτελέσματα της έρευνας Cyprus ICT Market. A CCS / IDC Analysis and Forecastαναδεικνύοντας και τις επικείμενες εξελίξεις μέχρι και το έτος 2021.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα των φορέων: Association of Cyprus Banks (ACB), Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Information Technology Enterprises Association (CITEA) και ISACA Cyprus Charter.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.itdirectorsforumcy.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ