Τέσσερις πολύ σημαντικοί λόγοι για να εμβολιάζετε τα παιδιά σας

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής μας οι γιατροί μας χορηγούν εμβόλια για να μην προσβληθούμε από ασθένειες.

Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μία τάση οι γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με τα εμβόλια. Δεν υπάρχει όμως κανένα λογικό επιχείρημα κατά των εμβολίων.

Σύμφωνα με το ediva.gr, αυτοί είναι οι τέσσερις σημαντικότεροι λόγοι για να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας.

Τα εμβόλια σώζουν τη ζωή των παιδιών

Χωρίς αμφιβολία ο εμβολιασμός έχει εξαλείψει ασθένειες όπως η πολυομυελίτιδα που προκαλούσε κάποτε παράλυση αλλά και θάνατο σε χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο. Αυτό συνέβη επειδή το εμβόλιο δημιουργεί «μνήμη» στο ανοσοποιητικό σύστημα. Με λίγα λόγια ο οργανισμός μαθαίνει να αντιμετωπίζει μία ασθένεια μέσω του εμβολίου.

Ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικός

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Ακόμα και οι αλλεργικές αντιδράσεις και οι παρενέργειες σε ένα εμβόλιο είναι σπάνιες, ενώ ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας και το κοκκίνισμα φεύγουν σχεδόν αμέσως. Κάθε παρτίδα που προορίζεται για εμβολιασμό ελέγχεται από επιστήμονες, γιατρούς και ειδικούς υγείας πριν φτάσει σε εμάς. Δες επίσης Πώς μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου η βιταμίνη Κ2.

Τα εμβόλια μας προστατεύουν όλους

Υπάρχουν άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί για παράδειγμα με το εμβόλιο της ιλαράς. Είναι σημαντικό να περιορίζεται η ασθένεια εμβολιάζοντας όλους όσους μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, ώστε να μην μεταδίδεται η ασθένεια σε συνανθρώπους μας που δεν θα την αντέξουν! Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δες επίσης Πώς τα κατοικίδια είναι το μυστικό για την υγεία των παιδιών.

Τα εμβόλια προστατεύουν τις επόμενες γενιές

Πολλές ασθένειες πλέον έχουν μειωθεί ή εξαφανιστεί εντελώς. Ένα παράδειγμα αυτών είναι η ευλογιά για την οποία εμείς δεν χρειάστηκε να εμβολιαστούμε καν επειδή πλέον δεν υπάρχει! Όμως η ευλογιά μερικές γενιές πριν ήταν φονική κυρίως για τα παιδιά. Αν εμβολιάζουμε τα παιδιά για τις ασθένειες που υπάρχουν ακόμα και είναι επικίνδυνες, θα εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Το συνέδριο

Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας με στόχο την καθολική υγειονομική κάλυψη και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες, ο ρόλος του νέου ενοποιημένου παρόχου υπηρεσιών ασφάλισης υγείας της Κύπρου, τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και οι παράγοντες κινδύνου στην Κύπρο, καθώς και το σημαντικό ζήτημα της συνεργασίας και της πολιτικής συναίνεσης στον χώρο της υγείας, είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο 3ο ετήσιο Συνέδριο «The Future of Healthcare in Cyprus που φέτος έχει τίτλο: «Recent Health System Reforms and Quality of Care».

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και συνδιοργανώνεται από την DIAS Group και τη Sigma Television σε συνεργασία με την Boussias Communications & το Health Daily, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Αυτή τη χρονιά θα φιλοξενήσει εξέχοντες ομιλητές, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, ενώ σημαντικός αναμένεται να είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς υγείας για την πορεία και το μέλλον των μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας της χώρας.

Το Συνέδριο εστιάζοντας στις σημαντικότερες προκλήσεις στις πολιτικές υγείας στην Κύπρο ΚΑΛΕΙ όλους τους εμπλεκόμενους σε δημόσιο διάλογο ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα «πώς το σύστημα υγείας θα αναδιαρθρωθεί ώστε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Σημαντικά θέματα στο πρόγραμμα του συνεδρίου είναι η μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας στην Κύπρο, σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, παράλληλα με την πρόοδο που σημειώθηκε με την εισαγωγή του νέου ενιαίου φορέα παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας. Η Ατζέντα θα επικεντρωθεί επίσης σε θέματα που αφορούν την πολιτική φαρμάκου, ενώ σε ειδική συνεδρία θα συζητηθούν τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και οι παράγοντες κινδύνου στην Κύπρο.

Το κοινό-στόχος του συνεδρίου περιλαμβάνει μέλη του Κοινοβουλίου, ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και εκπροσώπους φορέων, οργανώσεων ασθενών, δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, φορέων και επιχειρήσεων του κλάδου υγείας. Περιλαμβάνει επίσης ανώτερα στελέχη από την φαρμακευτική βιομηχανία, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές. Το συνέδριο μεταδίδεται μέσω live streaming.

 

Θεματολογία και πρόεδροι ενοτήτων συνεδρίου

  • Session 1 |Universal Health Insurance & Access to Health Services

Chair: Christos Petrou, B. Pharm, M.Sc, PhD, Assistant Professor, Coordinator – Pharm. Program, Department of Life and Health Sciences, School of Sciences and Engineering, University of Nicosia

  • Session 2| New Pharma Policy and Technology

Chair: Aleksandar Jovanovic, MD, PhD, Professor of Clinical Pharmacology and Therapeutics, University of Nicosia Medical School

  • Session 3| Cyprus Epidemiological Characteristics and Risk Factors

Chair: Prof George Hadjigeorgiou, Associate Dean, Professor of Neurology, Medical School, University of Cyprus

  • Session 4|Public Health and Public Health System

Chair:  Prof George Samoutis, MD, PhD,CCT, PGCertHBE, Clinical Professor of General Practice, University of Nicosia Medical School, CEO Apostolos Loukas Medical Centre

 

Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και Χορηγός Επικοινωνίας το Economy Today.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.healthcarefuturecy.com/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ