UMAR|WSR: Mε δυναμική παρουσία στην παγκόσμια σκακιέρα

Σε συνέντευξη στο Capital Today ο CEO της UMAR | WSR, ΘΡΑΣΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗΣ, µιλά για την παρουσία του Οµίλου στην αγορά υπηρεσιών ναυτιλίας τα τελευταία 18 χρόνια και για τα πλεονεκτήµατά τους έναντι του ανταγωνισµού.

Μιλά, επίσης, για τις διακρίσεις της εταιρείας του και για τη σηµασία που αποδίδει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Του Σωκράτη Ιωακείμ 

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία σας και τι υπηρεσίες προσφέρει; Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείστε;

Δραστηριοποιούµαστε στην αγορά υπηρεσιών ναυτιλίας τα τελευταία 18 χρόνια µε δυναµική παρουσία στην παγκόσµια σκακιέρα, επεκτείνοντας το δίκτυο παροχής των υπηρεσιών µας µε γραφεία σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Σιγκαπούρη και Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα. Η επέκταση αυτή είναι βαθιά ριζωµένη στο DNA της εταιρείας µας και το ταξίδι αυτό των 18 χρόνων βρίσκεται ακόµα στα αρχικά του στάδια µε βλέψεις για ακόµη πιο δυνατή παρουσία παγκοσµίως.

Η UMAR κατασκευάζει µια σειρά από πρωτοπόρα µηχανήµατα αναγκαία για κάθε πλοίο και παράλληλα παρέχει υπηρεσίες σε µηχανικό εξοπλισµό πλοίων και ανταλλακτικά µέσω των παγκοσµίου φήµης εταιρειών που αντιπροσωπεύει. Η WSR αναλαµβάνει τη διεκπεραίωση όλων των υπηρεσιών επισκευής σε ναυπηγία, αλλά και εν πλω επισκευές. Με ένα παγκόσµιο δίκτυο συνεργατών διεκπεραιώνει υποθαλάσσιες επιθεωρήσεις και εργασίες, αλλά και µε το εκπαιδευµένο προσωπικό της προσφέρει τεχνικές υπηρεσίες και λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήµατα.

Η παρουσία µας µε γραφεία σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Σιγκαπούρη και Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα δείχνει τη συνεχή µας προσπάθεια να ικανοποιήσουµε τις ανάγκες των πελατών µας µε το να είµαστε µια τοπική επιχείρηση σε κάθε χώρα, όπου δραστηριοποιούµαστε, αλλά ταυτόχρονα επισηµαίνει τη σηµασία τού να έχουµε παγκόσµια παρουσία µε προσφορά στον κλάδο των ναυτιλιακών υπηρεσιών, αφού πρόκειται για µια πλήρως παγκοσµιοποιηµένη αγορά.

Το δίκτυο παροχής των υπηρεσιών µας δεν περιορίζεται, όπου έχουµε φυσική παρουσία µε γραφεία µας, αφού προσφέρουµε υπηρεσίες µέσω συνεργατών, σε στρατηγικής σηµασίας λιµάνια, που µπορούν να καλύψουν ανάγκες πελατών µας ανά πάσα στιγµή παγκοσµίως.

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ

Tι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισµό;

Έχουµε τις διαπροσωπικές σχέσεις και συνεργασίες στο επίκεντρο της προσοχής µας. Θεωρούµε τους συνεργάτες και πελάτες µας µέρος της οικογένειάς µας, γι’ αυτό οι αξίες µας χαρακτηρίζονται ως οικογενειακές και είναι αυτό ακριβώς που µας κάνει να ξεχωρίζουµε στην αγορά. Είµαστε στο πλευρό των συνεργατών µας 24 ώρες την ηµέρα και τηρούµε τις υποσχέσεις µας πέρα από κάθε προσδοκία. Οι άνθρωποι του οµίλου µας χαρακτηρίζονται τόσο από την υψηλή τεχνική τους κατάρτιση όσο και από τις ποιοτικές, αληθινές επαγγελµατικές σχέσεις που δηµιουργούν. Η µοναδικότητα και οι αξίες µας αντικατοπτρίζονται στην εικόνα που βγάζουµε προς τα έξω, οι ετήσιες εταιρικές µας εκδηλώσεις σε παγκόσµια κλίµακα και η παρουσία µας σε µεγάλες εκθέσεις του κλάδου, όπως τα Ποσειδώνια, δείχνουν τον µοναδικό τρόπο επικοινωνίας µας.  Η προσφορά µας σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας είναι αυτή που µας χαρακτηρίζει ως όµιλο, ενώ πάντα έχουµε τη δική µας ξεχωριστή προσέγγιση, ξεφεύγοντας από τα τετριµµένα. Πάντα στοχεύουµε στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών ύψιστης ποιότητας.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τι σηµαίνει για την εταιρεία σας η απόκτηση των ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 22301:2012 και ISO 37001:2016;

Ως εταιρεία έχουµε αποκοµίσει µε τη µέχρι τώρα πορεία µας τη δυνατότητα να αφουγκραζόµαστε τις ανάγκες των πελατών µας, έτσι ώστε να µπορούµε να τους προσφέρουµε µεγαλύτερη αξία µέσω των υπηρεσιών µας. Ως αποτέλεσµα είχαµε την ευκαιρία να κερδίσουµε την εµπιστοσύνη τους και την προτίµησή τους, γεγονός που µας δίνει µία σηµαντική δυναµική στην αγορά. Είναι σηµαντικό να εγγυόµαστε στους πελάτες και συνεργάτες µας την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουµε. Το γεγονός ότι είµαστε µία από τις πολύ λίγες εταιρείες προσφοράς ναυτιλιακών υπηρεσιών µε τέσσερεις επίσηµες πιστοποιήσεις ISO στο ενεργητικό µας µάς επιτρέπει να εγγυόµαστε µέσω των διαδικασιών µας την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουµε.

Οι νέες πιστοποιήσεις ISΟ έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό της εταιρείας δίπλα στο Βραβείο Καινοτοµίας της Οµοσπονδίας Εργοδοτών και Βιοµηχάνων Κύπρου ως αναγνώριση του On Line συστήµατος πληροφοριών µας (U.O.L.I.S.), σηµατοδοτώντας ακόµη µία µεγάλη επιτυχία.

Ο όµιλος εταιρειών UMAR|WSR είναι περήφανος που έχει λάβει πιστοποίηση από την ABS για ISO 9001:2015 – διαχείριση ποιότητας, ISO 14001:2015 – Περιβαλλοντική διαχείριση, και από την EQA για ISO 22301:2012 – Επιχειρησιακή Συνέχεια και ISO 37001:2016 – Συστήµατα διαχείρισης κατά της δωροδοκίας. 

Αυτές οι πιστοποιήσεις µάς επιτρέπουν να θέτουµε υψηλότερους στόχους, για να συνεχίσουµε να βρισκόµαστε στην κορυφή του κλάδου των ναυτιλιακών υπηρεσιών.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η UMAR|WSR πέραν από την αγορά ναυτιλιακών υπηρεσιών, λαµβάνει ενεργό µέρος και στα κοινωνικά δρώµενα µε ένα ξεχωριστό πρόγραµµα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πείτε µας λίγα λόγια για το Life Jacket Foundation και πώς αυτό βοηθά την κοινωνία.

Το Life Jacket Foundation είναι το αποτέλεσµα πολλών χρόνων κοινωνικής προσφοράς που διαµορφώθηκε µε τέτοιο τρόπο που επιτρέπει τη συλλογική προσπάθεια και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τοµέα των ναυτιλιακών υπηρεσιών, όπως η UMAR|WSR και οι συνεργάτες της, στο να προσφέρουν έµπρακτα τη βοήθειά τους σε παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Κάθε εταιρεία στον όµιλο συνεισφέρει ένα σταθερό ποσό στο Life Jacket Foundation µε κάθε παραγγελία που δέχεται. Στο τέλος της χρονιάς µαζεύεται ένα ποσό, το οποίο αποτελεί δωρεά προς ένα κοινωφελές ίδρυµα στήριξης παιδιών. Με τον τρόπο αυτό καταφέραµε να εµπλέξουµε τόσο τους συνεργάτες µας, αλλά και άτοµα που µοιράζονται το όραµά µας στο να συγκεντρώσουµε κεφάλαια που θα ενισχύσουν το έργο και τη βιωσιµότητα του θεσµού αυτού.

Η επιθυµία µας είναι να ενώσουµε τις δυνάµεις µας µε διάφορους φορείς του τοµέα της ναυτιλίας και να δυναµώσουµε αυτόν τον θεσµό, βοηθώντας ανθρώπους σε όλο τον κόσµο πέρα από τα όρια της επικράτειάς µας. Είµαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτήν µας την πρωτοβουλία και ελπίζουµε ότι οι προσπάθειές µας θα αποδειχτούν αρκετές, για να φέρουν θετική αλλαγή στις ζωές παιδιών που το έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ