Η Κύπρος, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για γκόλφ 

Το νησί µας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισµούς για γκολφ.

Διαθέτει γήπεδα γκολφ µε διεθνείς και ευρωπαϊκές διακρίσεις που προσφέρουν ξεχωριστές εµπειρίες και ξενοδοχειακές υποδοµές, προσελκύοντας τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελµατίες αθλητές στο νησί. Παράλληλα, οι καλές κλιµατολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αποτελούν επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτηµα. Τα διεθνούς φήµης γήπεδα γκολφ της Κύπρου βρίσκονται στις πιο γραφικές περιοχές του νησιού, ενώ έχουν λάβει διθυραµβικές κριτικές για τον τρόπο που έχουν ενσωµατωθεί στο φυσικό τοπίο, αξιοποιώντας µε τον καλύτερο τρόπο τα φαράγγια, τους γκρεµούς και τη θέα στη θάλασσα. Μερικοί, µάλιστα, από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες γηπέδων γκολφ στον κόσµο υπογράφουν τον σχεδιασµό των µοναδικών γηπέδων που υπάρχουν στο νησί.

ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΟΥΜΟΥΡΟΥ

Aphrodite Hills
ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΛΕ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Με θέα το απέραντο µπλε της Μεσογείου, το Aphrodite Hills είναι ένας βραβευµένος, ολοκληρωµένος χώρος αναψυχής και ανάπτυξης ακινήτων µε ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, το οποίο σχεδιάστηκε από τον διάσηµο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ Cabell B. Robinson. Το γήπεδο των 6,289 τ.µ., το οποίο άρχισε να λειτουργεί από το 2002, προσφέρει τον τέλειο συνδυασµό οπών τύπου «potbunker», περιποιηµένων διαύλων µε γρασίδι τύπου Bermuda, καθώς και διαφορετικά επίπεδα πρασίνου. Βρίσκεται ανάµεσα στην Πάφο και στη Λεµεσό και το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι το βαθύ φαράγγι που χωρίζει τα δύο υψίπεδα και έχει ενσωµατωθεί πανέµορφα στον σχεδιασµό. Η 7η οπή κατατάσσεται ανάµεσα στις πιο θεαµατικές «par3s» της Ευρώπης, καθώς είναι σ΄ ένα φαράγγι µε µια µεγάλη έκταση πρασίνου. Εκεί θα βρείτε, επίσης, έναν χώρο εξάσκησης µε πανοµοιότυπη είσοδο και έξοδο έκτασης 350 τ.µ., τέσσερεις χώρους πρασίνου µε οπές τύπου «bunkers», εγκαταστάσεις για εξάσκηση σύντοµων παιχνιδιών και τρεις οπές ακαδηµίας.

Eléa Golf Club
ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Το Eléa Golf Club, 71 οπών και 6.775 γυαρδών, βρίσκεται στη Γεροσκήπου της Πάφου σε ένα µαγευτικό τοπίο. Το γήπεδο γκολφ είναι σχεδιασµένο από τον θρυλικό Βρετανό παίχτη του γκολφ Sir Nick Faldo, µε τρόπο που να αναδεικνύει τα πολυάριθµα χαρακτηριστικά του φυσικού τοπίου όπως τα χαρουπόδεντρα και τα ελαιόδεντρα, καθώς και τον φυσικό ασβεστόλιθο, ο οποίος έρχεται σε εντυπωσιακή αντίθεση µε το σκούρο πράσινο γρασίδι. Μάλιστα, ένας αριθµός οπών είναι πλαισιωµένος από άγρια βότανα και ενδηµική χλωρίδα. Ο Sir Nick σχεδίασε προσεκτικά το γήπεδο γκολφ του Eléa, έτσι ώστε κάθε τρύπα να δηµιουργεί έναν «στρατηγικό γρίφο» για τους «στοχαστές» του αθλήµατος. Το γήπεδο υποστηρίζεται από την Ακαδηµία Elea Golf και τους Επαγγελµατίες PGA. Το κτήµα διαθέτει, επίσης, πολυτελείς βίλες και διαµερίσµατα, ένα ξενοδοχείο τύπου boutique, εγκαταστάσεις σπα, µπαρ, καθώς και µια ποικιλία εστιατορίων για υψηλής ποιότητας γεύµατα.

Minthis Golf Club
ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Minthis Golf Club των 69 par και 18 οπών, το οποίο βρίσκεται στον περίβολο ενός αρχαίου µοναστηριού στην Τσάδα της Πάφου, αποτελεί το παλαιότερο γήπεδο γκολφ στο νησί, καθώς λειτουργεί από το 1994. Αρχικά, το γήπεδο έκτασης 5.477 τ.µ. σχεδιάστηκε από τον Donald Steel, ενώ το 2007 έγιναν εκτεταµένες βελτιώσεις υπό την επίβλεψη των Mackenzie και Ebert. Όλο το πράσινο επανασχεδιάστηκε και τοποθετήθηκε καινούργιο γρασίδι, ενώ έγινε µια συναρπαστική µεταµόρφωση της 12ης οπής. Υπό την καθοδήγηση των Επαγγελµατιών PGA, η Ακαδηµία Minthis Hills προσφέρει δύο χώρους για εξάσκηση και µία έκταση πρασίνου 326 τ.µ., η οποία περιβάλλεται από τρεις αµµόλακους και µια οδική διαδροµή σε ύψωµα. Το νέο κλαµπ -µε εστιατόριο, σαλόνι, βεράντα και cocktail µπαρ- έχει θέα την καταπράσινη κοιλάδα. Το κλαµπ, έκτασης 2.000 τ.µ., έχει γίνει η καρδιά της κοινωνικής ζωής του θερέτρου και περιλαµβάνει επίσης ένα πλήρως εξοπλισµένο κατάστηµα για επαγγελµατίες.

Secret Valley Golf Course
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ

Το Secret Valley Golf Course βρίσκεται σε µια γραφική κοιλάδα στην Πάφο, στην Πέτρα του Ρωµιού και πρόσφατα έχει ξανακτιστεί και ανοίξει το 2013. Το γήπεδο των 71 par και των 18 οπών µε έκταση 5.700 τ.µ., ξεδιπλώνεται σε διαύλους τύπου Bermuda και χώρους πρασίνου. Οι Hans-Georg Erhardt και Snorri Vilhjalmsson του γνωστού Golf & Land Design είναι οι αρχιτέκτονες του γηπέδου, ενώ ο Tony Jacklin -τέσσερεις φορές κάτοχος του Ryder Cup Captain και νικητής του British Open και του US open- υπογράφει το νέο γήπεδο. Αξιοποιώντας το απότοµο κατηφορικό τερέν, το γήπεδο προσφέρει εντυπωσιακές τοποθεσίες και θέα προς την κοιλάδα και τη θάλασσα. Υποστηρίζεται περαιτέρω από µια Ακαδηµία, η οποία προσφέρει εκπαίδευση από Επαγγελµατίες PGA. Ο µοντέρνος χώρος εξάσκησης διαθέτει 22 καλυµµένους κόλπους, µεγάλους χώρους για παιχνίδι και επιπλέον εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει µεγάλος προβολέας, ο οποίος επιτρέπει το παιχνίδι και το βράδυ και βρίσκεται τοποθετηµένος στο κατώτατο σηµείο του γηπέδου, όπου η θάλασσα συνδέεται µε το γήπεδο του γκολφ. Το κοµψό κλαµπ βρίσκεται τοποθετηµένο σε µια εξέδρα από ξύλο και πέτρα, µε άνετους χώρους καθιστικού και τζάκια. Τα δύο µεγάλα µπαλκόνια προσφέρουν µια µαγευτική θέα στην κοιλάδα, ενώ το εστιατόριο προσφέρει ένα διεθνές µενού. Το κλαµπ διαθέτει, επίσης, πολυτελείς βίλες και διαµερίσµατα.

Marios Golf Park
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ

Το Marios Golf Park βρίσκεται στον παραλιακό δρόµο της Πάφου προς την περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων και λειτουργεί από το 2009. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο οικογενειακό πάρκο, το οποίο διαθέτει γήπεδο γκολφ των 9 οπών και 3 par σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Εκεί µπορεί να παίξει γκολφ οποιοσδήποτε: έµπειροι παίκτες, ερασιτέχνες, αλλά και οικογένειες. Υπάρχει, επίσης, µεγάλος προβολέας, ο οποίος επιτρέπει το παιχνίδι και το βράδυ. Οι παίκτες, αλλά και οι επισκέπτες µπορούν, επίσης, να χαλαρώσουν στο καφέ µπαρ του γηπέδου, απολαµβάνοντας τρόφιµα και ποτά που προσφέρονται σε λογικές τιµές.  

COMING SOON...

Aristo Developers
EAGLE PINE GOLF RESORT

Το Eagle Pine Golf Course και Resort αναµένεται να ανεγερθεί σε µια έκταση γης που υπερβαίνει το 1,700,000 τ.µ., βορειοδυτικά της ραγδαία εξελισσόµενης και κοσµοπολίτικης πόλης της Λεµεσού, µερικά µόνο χιλιόµετρα από το Casino και τη Μαρίνα της πόλης. Το έργο θα περιλαµβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών, ένα πολυτελέστατο golf club που θα συνδυάζει τη µοντέρνα µε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, µπουτίκ ξενοδοχείο 80 δωµατίων/σουίτων µε πισίνες, υπηρεσίες spa, εστιατόρια διεθνούς γκουρµέ κουζίνας, προσφέροντας, παράλληλα, πολυάριθµες ετικέτες διακεκριµένων κρασιών. Επίσης, θα διαθέτει εµπορικό κέντρο µε καταστήµατα όλων των ειδών, µια µεγάλη οικιστική ανάπτυξη, αποτελούµενη από 676 ξεχωριστά οικόπεδα για οικοδόµηση τόσο ανεξάρτητων επαύλεων όσο και διαφορετικών συγκροτηµάτων διαµερισµάτων διαφόρων µεγεθών και µεζονετών. Το έργο είναι έτοιµο να κατασκευαστεί, έχοντας εξασφαλίσει τις άδειες για το γήπεδο γκολφ, το club house, το οδικό δίκτυο και τα έργα υποδοµής, καθώς επίσης και για τον διαχωρισµό της γης προς ανάπτυξη. Οι αιτήσεις για αδειοδότηση της κατασκευής του ξενοδοχείου και της εµπορικής ανάπτυξης είναι έτοιµες προς υποβολή, ενώ οι άδειες για τα έργα της οικιστικής ανάπτυξης θα τύχουν επεξεργασίας σύµφωνα µε τον σχετικό κατασκευαστικό προγραµµατισµό. Το σύνολο της ανάπτυξης, κόστους €450 εκατ., υπερβαίνει τα 200,000 τ.µ. καλυµµένων χώρων µε τον ολικό συντελεστή κάλυψης να µην ξεπερνά το 12%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ