Eating Awards 2018: Βραβεία σε 5 μεγάλους ομίλους εστιατορίων της Κύπρου

Mεγάλοι όμιλοι εστιατορίων της Κύπρου, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από ξεχωριστά ονόματα και brands, και ξεχώρισαν για άλλη μία χρονιά.

Τα Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, που για 14 χρόνια επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τους καλύτερους της γαστρονομίας, απονεμήθηκαν και φέτος. Τα Eating Awards πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία. Εκεί βραβεύτηκαν τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για το 2018. Τον θεσμό παρουσίασε και φέτος η Nespresso και στήριξε δυναμικά η Τράπεζα Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς βρβαβεύθηκαν 10 εστιατόρια που κατάφεραννα ξεχωρίσουν στις κατηγορίες τους (Νέα Άφιξη, Διεθνής Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου, Ψάρι, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Bar/Restaurant, Nice Price, Best Beer Place by KEO Beer), ενώ απονεμήθηκαν και για πρώτη φορά στον θεσμό των Eating Awards και συνολικά τέσσερις τιμητικοί έπαινοι μαζί με τα τέσσερα τιμητικά βραβεία. 

Στα φετινά Eating Awards πέρα από τα εστιατόρια που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν, πρωταγωνίστησαν και οι μεγάλοι όμιλοι εστιατορίων της Κύπρου, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από ξεχωριστά ονόματα και brands, που καταφέρνουν να κρατούν ψηλά την ποιότητα της εγχώριας γαστρονομίας.

Τρία βραβεία στο Pralina Exprerience του Ομίλου Εταιρειών Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ.

Η πρώτη βράβευση της βραδιάς δεν ήταν άλλη από την καλύτερη Νέα Άφιξη της χρονιάς που απονεμήθηκε στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Στασικράτους Pralina Exprerience. Η απονομή έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη. Η έναρξη της βραδιάς έφερε γούρι στο εστιατόριο του Ομίλου Εταιρειών Ζορπάς μίας και έλαβε συνολικά τρία βραβεία αφού μαζί με το βραβείο της Καλύτερης Νέας Άφιξης κέρδισε και το βραβείο για την Καλύτερη Κάβα Εστιατορίου αλλά και τον τιμητικό έπαινο για το Καλύτερο Σέρβις Εστιατορίου. 

Δύο βραβεία στον Όμιλο Εταιρειών PHC Franchised Restaurants Publics ltd

Ο Όμιλος Εταιρειών PHC Franchised Restaurants Publics ltd, o οποίος αντιπροσωπεύει στην Κύπρο παγκοσμίως καταξιωμένα ονόματα στον χώρο της εστίασης όπως η Pizza Hut, η KFC, η NERO, το Wagamama κ.ά. κατάφερε και φέτος να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί στα Eating Awards, εξασφαλίζοντας μάλιστα δύο βραβεία σε ιδιαίτερα ξεχωριστές κατηγορίες. Το βραβείο για το Καλύτερο Bar/Restaurant του νησιού, το οποίο απονεμήθηκε στο Pier One Restobar, που δεσπόζει στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, καθώς επίσης και το βραβείο για Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών, το οποίο δεν είναι άλλο από το Paul, το το διάσημο Boulangerie, Patisserie, Bistro που 'προσγειώθηκε' στην καρδιά της πρωτεύουσας πριν από περίπου ένα χρόνο κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου. 

Βραβείο και στην PNS Restaurants Ltd

Ανάμεσα στα βραβευμένα εστιατόρια φιγουράρει και το Epsilon Resto bar, το οποίο έλαβε το βραβείο για την Καλύτερη Διεθνή Κουζίνα. Το ντιζαϊνάτο, by the marina restaurant/bar, ανήκει στον -επίσης- μεγάλο εστιατορικό όμιλο του νησιού μας, την PNS Restaurants Ltd, κάτω από την ομπρέλα της οποίας βρίσκονται τα Marina Beach Bar, Ryan's Bar & Grill, La Pasteria Il Gusto Italiano, Frankie's Social, Milkbar, Gin Fish, όλα στη Λεμεσό, όπως και οι ψησταριές Kouzina. 

Πρόκειται εξάλλου για ένα μαγαζί που αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις εκλεκτής εστίασης στο νησί. Η δημιουργική, δομημένη με άριστες πρώτες ύλες, διεθνής κάρτα φαγητών, η οινική του λίστα και η παρουσία στον χώρο αξιόλογου sommelier, καθώς επίσης και η γκάμα από ψαγμένα cocktail είναι σημεία αναφοράς για όλους τους connoiseurs. Πέρα από αυτά, ξεχωρίζει και για τον ντιζαϊνάτο, εξωτερικό του χώρο, όπου η θέα των πολυτελών γιοτ και της γαλάζιας θάλασσας, είναι μοναδική και ανεπανάληπτη, όσο και για τον εσωτερικό, πανέμορφο χώρο του.

Η Carob Mill Restaurants Ltd η οποία ανήκει στον όμιλο Λανίτη, και στην οποία ανήκουν τα Karatello Tavern, Stretto Café Lounge-bar, Draught Microbrewery και το ολοκαίνουργιο Vecchia Napoli, που λειτούργησε πριν από λίγες μέρες δίπλα στο Draught, κατάφερε για άλλη μία φορά να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί, εξασφαλίζοντας το βραβείο στην κατηγορία Μεσογειακή Κουζίνα, με το Artima Bistro, το οποίο βρίσκεται στους Χαρουπόμυλους Λανίτη, να ανεβαίνει στο βάθρο. Πρόκειται άλλωστε για ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την απόλυτη έδρα εστίασης, σε ένα σημείο της πόλης μάλιστα όπου το παρελθόν σμίγει με το σήμερα και στην οποία μεσουρανεί η αυθεντική, μα και ψαγμένη, ιταλική κουζίνα εμπλουτισμένη με διεθνείς πινελιές. 

Τέλος, από το μεγαλύτερο γαστρονιομικό θεσμό της Κύπρου, ο οποίος εδώ και 14 χρόνια αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου, δεν θα μπορούσε να λείπει η Columbia Restaurants Ltd, η οποία εδώ και 20 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης αλλά και της διασκέδασης, αριθμώντας πλέον 9 brands κάτω από την ομπρέλα του (La Boca, Η αυλή του Βασιλέα, Columbia Beach, Columbia Steak, Columbia Plaza, Venue Center, 7Seas, Pizza Express, Marzano).

Στον όμιλο Columbia Restaurants λοιπόν απονεμήθηκε ο Τιμητικός Έπαινος Best Concept Εστιατορίου. Κι αυτό χάρη στο εντυπωσιακό Columbia Beach.

Άλλωστε ένα από τα κύρια συστατικά για την επιτυχία ενός εστιατορίου είναι το concept. Η φιλοσοφία και η γενική ιδέα λειτουργίας, που θα ακολουθήσει, θα συμβάλουν τα μέγιστα στην απήχησή του στο κοινό. Το concept, άλλωστε, είναι και η νέα τάση στη γαστρονομία προσφέροντας στον πελάτη μία ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης. Αυτήν την ιδανική εμπειρία προσφέρει το εντυπωσιακό Columbia Beach, το οποίο δημιούργησε ένα ξεχωριστό και ολοκληρωμένο concept εστίασης που συνδυάζει τη θάλασσα, το καλό φαγητό και τη διασκέδαση για όλες τις ώρες της ημέρας.